Nemzetközi foci

Tovább botladozik a Bayern, de ez semmi a Dortmundhoz képest

Tom Weller/picture alliance via Getty Images
Tom Weller/picture alliance via Getty Images

A Bayern München szombaton hazai pályán játszott 1-1-es döntetlent a Hoffenheim ellen a Bundesliga 28. fordulójában.

Pedig minden jól indult a bajorok számára, Benjamin Pavard szerzett vezetést egy gyengécske átlövés után mázlival elé kerülő labdából.

Kapura lövése sem volt a Hoffenheimnek az első félidőben, hasonlóan fojtogató volt térfélcsere után is a hazai csapat dominanciája, mégis megszületett az egyenlítés. Andrej Kramaric a 71. percben gyönyörűen tekert be egy szabadrúgást a jobb alsó sarokba.

Innentől aztán még inkább rohant előre a Bayern, sőt percek alatt újra vezetést is szerezhetett volna, de Pavard második gólját a videobíró felvételeinek vizsgálata után elvették a játékvezetők les miatt – jogosan. Serge Gnabry két ordító helyzetet is elpuskázott, így maradt a meglepetés és az 1-1-es végeredmény.

A döntetlen egyben azt is jelentette, hogy Thomas Tuchel négy meccséből egyet tudott csak megnyerni a Bayern München élén.

Tuchel és a Bayern óriási mázlija, hogy mindeközben a Dortmund elszórakozta a saját bajnokiját Stuttgartban. A BVB Haller és Malen góljával magabiztos játékkal került előnybe, ráadásul a 39. perctől emberelőnyben játszott. Térfélcsere után mégis a hazai csapat rugdosta a gólokat, először csak lesgólig jutott a Stuttgart, de Tanguy Coulibaly és Josha Vagnoman találataival egalizált. Még a 93. percben is előnybe került a Dortmund Gio Reynának hála, de nem tudta kihúzni a meccs végéig, egy 97. perces egyenlítő gólnak hála ez a találkozó is döntetlennel zárult.

A Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal felálló RB Leipzig viszont 3-2-re legyőzte az Augsburgot.

Bundesliga, 28. forduló

RB Leipzig-Augsburg 3-2 (3-1)
Bayern München-Hoffenheim 1-1 (1-0)
1. FC Köln-Mainz 1-1 (0-1)
VfB Stuttgart-Borussia Dortmund 3-3 (0-2)

pénteken játszották:
Schalke 04-Hertha BSC 5-2 (2-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik