Nemzetközi foci

A Bayern bejelentette az év legérthetetlenebb edzőváltását

INA FASSBENDER / AFP
INA FASSBENDER / AFP

Csütörtökön már tényként kezelték a német lapok, de immár hivatalos: Julian Nagelsmanntól elköszönt a Bayern München, az új edző pedig Thomas Tuchel lett.

A Bayern honlapján található közleményben Oliver Kahn, az igazgatótanács elnöke úgy fogalmazott, hogy a csapat az utóbbi időben egyre kevesebbszer játszott a tőle elvárt színvonalon.

„A világbajnokság óta kevésbé voltunk sikeresek és a játékunk sem volt annyira látványos, a formaingadozás pedig veszélyezteti a csapat elé kitűzött célokat. Nem csak ebben az idényben, hanem a jövőre nézve is, ezért hoztuk meg ezt a döntést” – magyarázta Kahn.

Tegyük hozzá, hogy a Bayern úgy jutott nyolc közé a BL-ben, hogy a PSG elleni nyolcaddöntőn gólt sem kapott (a hat csoportmeccsen és a két nyolcaddöntős találkozón összesen kétszer kapitulált a bajorok védelme), és a bajnokságban kilenc fordulóval a vége előtt csak egy pont a hátránya a Borussia Dortmund mögött. 

A 35 éves Nagelsmannak ennek ellenére mennie kell, az edző a 2021 óta tartó müncheni időszakában egy bajnoki címmel és két német Szuperkupa-győzelemmel gazdagodott.

Utódja, a 49 éves Tuchel legutóbb a Chelsea-nél dolgozott, amellyel 2021-ben megnyerte a BL-t, majd később az európai Szuperkupát és a klubvébét is. Előtte a PSG kispadján ült, a párizsiakkal két bajnoki cím mellé a francia kupát és a Ligakupát is begyűjtötte. Kupát nyert a Dortmunddal is, vagyis a Bayern olyan edzőt kaparintott meg most, aki erősen kötődik a legnagyobb hazai riválisához.

Tuchel, aki hétfőn tartja az első edzését, 2025 nyaráig írt alá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik