Nemzetközi foci

A Bayern München kirúgja a vezetőedzőjét, már a helyettese is megvan

Marius Becker/picture alliance via Getty Images
Marius Becker/picture alliance via Getty Images

Egybehangzó német sajtóértesülések szerint felbontotta Julian Nagelsmann szerződését a Bayern München vezetősége.

A címvédő vasárnap kikapott a Bayer Leverkusentől 2-1-re, így kilenc bajnokival a Bundesliga jelenlegi szezonjának zárása előtt egy ponttal áll a Borussia Dortmund mögött. Úgy tűnik, ez már elég volt, hogy meginogjon az edző alatt a kispad, pedig az egész idényben összesen háromszor szenvedett vereséget a Bayern, a Bajnokok Ligájában pedig a PSG-t is legyőzte.

Ugyan a Bayern München hivatalos oldalai még nem közölték a hírt, a Kicker, a Bild, a Standard és a Reuters is tényként közölte, hogy Nagelsmann lapátra került.

A Bild értesülései szerint a döntés Nagelsmann-t is meglepte, ugyanis épp síelni volt, amikor eljutott hozzá a hír, hogy menesztik. Az indok a német lap szerint az, hogy a vezetőség veszélyben érezte a szezon előtt kitűzött célokat, mert bár minden sorozatban talpon van még a csapat, a 2023-as bajnokikon tíz pontot is elszórt. Fabrizio Romano pedig úgy értesült, az edző és a vezetőség kapcsolata megromlott, illetve egyes játékosok kételkedni kezdtek a Bayern taktikájában.

A még mindig csak 35 éves Julian Nagelsmann eddig 84 mérkőzésen irányította a Bayernt, a müncheniek ebből 60-szor győztesen hagyták el a pályát 14 döntetlen és tíz vereség mellett. 255 rúgott gól mellett 84-et kapott irányítása mellett a csapat. Egy bajnoki címe és két Szuperkupa-győzelme van a Bayernnél.

A bajorok már a helyettest is kijelölték: Thomas Tuchel veszi át a rekordbajnoknál a kispadot, akinek korábbi két állomáshelyén, a PSG-nél és a Chelsean-nél is Lőw Zsolt volt az egyik segítője. Amennyiben ez valóban megvalósul, az idény közben Chelsea-től menesztett szakember egymás után másodjára lehet úgy BL-győztes, hogy tavasszal veszi át aktuális csapatát, legalábbis a Bayern, amely majd a Manchester Cityvel találkozik a negyeddöntőben, a sorozat egyik nagy esélyese.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik