Nemzetközi foci

Romelu Lukaku: Remélem, a liga ezúttal igazi lépéseket tesz

Sportinfoto/DeFodi Images via Getty Images
Sportinfoto/DeFodi Images via Getty Images

A 95. percben kiállított Romelu Lukaku a közösségi médiában magyarázta meg a gólörömét.

Az Inter csatára a Juventus elleni Olasz Kupa-elődöntőben egalizált tizenegyesből, majd úgy ünnepelte meg a találatot, hogy a hazai drukkerek elé állt és a mutatóujját a szája elé tartva jelezte, hogy elhallgathatnak. Ez nem tetszett Juan Cuadradónak, aki azonnal a belga támadóval kezdett kötözködni, amiből aztán kisebb tömegjelenet alakult ki.

Komoly utóélete lesz a találkozónak, mert a pályán Lukaku megkapta a második sárga lapját, de lefújás után Cuadrado és Samir Handanovic, az Inter kapusa is piros lapot kapott. Lukaku szerdán egyértelműen állást foglalt a tettével kapcsolatban.

A történelem ismétli önmagát. Átéltem ezt már 2019-ben is, most 2023-ban újra. Remélem a liga ezúttal igazi lépéseket tesz, mert ezt a gyönyörű játékot mindenkinek élveznie kellene. Köszönöm a támogató üzeneteket! Baszódjon meg a rasszizmus

– írta Instagram-oldalán Lukaku.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Romelu Lukaku Bolingoli (@romelulukaku) által megosztott bejegyzés

Lukaku 2019-ben igazolt először az Interbe, akkor a Cagliari elleni debütálásán szembesült a majomhangokat üvöltöző szurkolókkal, erre az incidensre utalt a bejegyzésében is. Hasonló jelenetek játszódtak le a keddi elődöntőben is, ezúttal azonban több felvétel is bizonyítja a történteket.

Az nem valószínű, hogy semmissé tenné az olasz szövetség (FIGC) a piros lap utáni eltiltást, de bizonyára foglalkozik majd a szurkolói viselkedéssel a fegyelmi bizottság.

Kapcsolódó
Hatalmas dulakodással és három piros lappal zárult az Olasz Kupa-elődöntő
Döntetlenről folytatódik a Juventus és az Inter csatája.
Olvasói sztorik