Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Liverpool szurkolói beperelték az UEFA-t

Adam Davy/PA Images via Getty Images
Adam Davy/PA Images via Getty Images

Csaknem 900 Liverpool-szurkoló indított pert az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ellen a 2022-es Bajnokok Ligája-döntő miatt.

A Real Madrid elleni találkozónak a párizsi Stade de France adott otthont, ám a pocsékul megszervezett finálé csaknem tragédiába fulladt. A francia fővárosban uralkodó közlekedési káosz miatt sok néző csak késve érkezett a stadionhoz, rengetegen érvényes jeggyel sem jutottak be, miközben mások jegy nélkül próbáltak besurranni a lelátóra. Eközben többen összetűzésbe kerültek a rendezőkkel, majd a fellépő rendőrök könnygázt vetettek be.

Az eset után több vizsgálat is lezajlott, amelynek egyértelmű eredménye az volt, hogy az UEFA rendezésbeli hiányosságai okozták a káoszt.

Teodor Teodoridisz UEFA-főtitkár márciusban jelentette be, hogy az UEFA kárpótlást fizet a jegyük birtokában is stadionon kívül ragadt liverpooli drukkereknek. 887 drukkernek azonban ez nem volt elég és összefogva, közösen indítottak pert egy ügyvédi irodán keresztül. A jogi keresetre az UEFA eddig nem reagált.

Olvasói sztorik