Nemzetközi foci bajnokok ligája

Kritikus helyzetbe kerülhet a Barca, ha eltiltják a BL-től

Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Spanyol források szerint nagy bajba kerülhet az FC Barcelona, ha beigazolódnak a pletykák, és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) eltiltja a Bajnokok Ligájától.

Az El Confidencial spanyol lap jelentése szerint az UEFA komoly lépést fontolgat a Negreira-ügy miatt és kizárhatja a BL-ből az FC Barcelonát. Az ok nem ismeretlen: a klub összesen 1 392 680 eurót fizetett a Spanyol Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottságának alelnökének, José María Enríquez Negreirának, hogy elemzéseket, tanácsokat kérjen tőle..

A klub szerint ezek a kifizetések teljesen törvényesek voltak, és nem befolyásolták a pályán hozott döntéseket, ugyanakkor az európai szövetség jogászai azt vizsgálják, a tett nem ütközött-e az UEFA előírásaiba.

Amennyiben a szervezet eltiltaná a Barcelonát az európai versenyektől, az nemcsak imázs, de pénzügyi szempontból is komoly problémát okozna, hiszen a BL-szereplés termelt igazán bevételt a klubnak. A távollét, még ha csak egy évig tartana is, kritikus helyzetet eredményezhetne, különösen azért, mert a Barca anyagi helyzete még mindig bizonytalan.

Kapcsolódó
Súlyos kérdéseket vet fel a Barca újabb kellemetlen ügye
Kiderült, hogy az FC Barcelona éveken át fizetett a Spanyol Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottságának alelnökének.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik