Nemzetközi foci

Elmérgesedett a rivalizálás, megosztja a spanyolokat az El Clásico

Gongora/NurPhoto via Getty Images
Gongora/NurPhoto via Getty Images

Rendkívül feszült hangulatban készül a spanyol válogatott az Európa-bajnoki selejtezőkre, miután az El Clásicót követően több sérelem is felgyűlt a játékosokban.

Különböző spanyol médiumok más-más problémára mutattak rá, az El Chiringuito szerint már az étkezőben is külön válnak egymástól a madridi és barcelonai focisták. Emellett az edzésről is videót közöltek, amelyen az látható, hogy mindenki kizárólag a klubtársával beszélget.

Egyöntetűen állítják a spanyol lapok, hogy a Real Madrid kerete levelet küldött a Barca meghatározó játékosainak, hogy beszéljenek Gavival. A fővárosiak focistái úgy érezték, hogy a fiatal középpályás átlépte a határt a vasárnapi mérkőzésen és nem kemény, hanem durva játékot mutatott.

Emellett a két csapat edzője, Carlo Ancelotti és Xavi Hernández sem értett egyet a hétvégi, 2-1-es Barca-sikert hozó El Clásico utolsó találata kapcsán. Hétfő este ráadásul előkerült egy felvétel, amin Daniel Carvajal a katalánok tartalékkapusának nyakát szorongatja, így aztán meglehetősen ellenséges a hangulat a válogatottban is.

A spanyol csapat március 25-én, szombaton Norvégiát fogadja, majd három nappal később Skóciába utazik Európa-bajnoki selejtezőt játszani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik