Nemzetközi foci

Gary Lineker megint lekerült a BBC képernyőjéről

A sportbible.com azt írja, hogy miután a szombati Manchester City–Burnley meccs tudósítása közben Gary Lineker érezhetően küzdött a hangjával, vasárnapra annyira romlott az állapota, hogy visszaléppett a Brighton-Grimsby FA Kupa mérkőzés közvetítésétől. A meccset a 80-szoros angol válogatott helyett a BBC munkatársa, Alex Scott közvetíti majd.

Mindez azért érdekes, mert a BBC Lineker múlt heti, a brit kormány bevándorláspolitikáját a ‘30-as évek német retorikájához hasonlító twittje miatt felfüggesztette a közszolgálati csatornánál 25 éve betöltött szakértői, a szombati Match of the day műsor vezetésének megbízása alól. A BBC döntése akkora botrányt, nemtetszést, szolidarításhullámot váltott ki, hogy Lineker műsorvezető társai, Alan Shearer és Ian Wright azonnal visszaléptek, később még a BBC rádiós sportriporterei is elhallgattak, továbbá a Premier League klubjai is kilátásba helyezték, hogy nem nyilatkoznak, ezért a csatorna vezetése meghátrált, és keddre visszahelyezte szakértői állásába Gary Linekert.

Kapcsolódó
Lineker–BBC 1-0, öngóllal: be kell-e fognia a száját egy műsorvezetőnek?
Gary Linekert focista-pályafutása alatt egyszer sem tiltották el, de úgy tűnt, egy tweetje miatt repül a népszerű Match of the Day című tv-műsorból. Az ügy hatalmas vihart kavart, kollégái kiálltak mellette, a műsor pedig stúdiózás és kommentár nélkül ment le. Hétfőn végül a Lineker felfüggesztése miatt sok helyről támadott BBC visszakozott, és egyezség született a felek között.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik