Nemzetközi foci

Nácikhoz hasonlította a brit kormányt, felfüggesztették Gary Linekert

James Gill - Danehouse/Getty Images
James Gill - Danehouse/Getty Images

Felfüggesztette Gary Linekert a BBC, miután erősen kritizálta az Egyesült Királyság bevándorláspolitikáját. A Match of the Day műsorvezetője azt mondta, hogy

ez a mérhetetlenül kegyetlen politika a legkiszolgáltatottabb emberek ellen irányul, és retorikájában nem különbözik attól, amit 30-as évek Németországában használtak.

Mivel burkoltan lenácizta ezzel a kormányt, a csatorna lépéskényszerbe került, a Guardian cikke szerint pedig azonnal felfüggeszteték a korábbi kiváló focistát. A BBC szóvivője annyit mondott, hogy kidolgozzák a műsorvezető közösségia média használatára vonatkozó irányelveket, addig pedig szüneteltetik a munkát.

A Match of the Day két másik egykori futballsztár műsorvezetője, Ian Wright és Alan Shearer péntek este szinte egyidejűleg bejelentette, hogy szolidaritásként Lineker iránt ők sem vállalják a fellépést a szombaton esedékes következő műsorban.

Lineker az angolok egyik legnagyobb futballistája, pályafutása során megfordult a Tottenhamben, Leicesterben és Barcelonában is, de a válogatottban lett igazi hős: 80 meccsen 48 gólig jutott és az 1986-os világbajnokságon aranycipőt nyert. A népszerű Match of the Dayt 1999 óta vezette.

Olvasói sztorik