Nemzetközi foci

A nagy botrány után végül visszatér Gary Lineker a képernyőre

Neil Mockford/GC Images
Neil Mockford/GC Images

Visszatér a BBC közkedvelt televíziós műsorába, a Match of the Daybe Gary Lineker.

A közkedvelt labdarúgó legendát szombaton függesztette fel a BBC, miután egy Twitter-bejegyzésében éles szavakkal ítélte el és burkoltan lenácizta a konzervatív párti brit kormány által beterjesztett bevándorlási törvénytervezetet. A készülő brit törvényi szigorítás alapján azoknak, akik illegálisan lépik át a brit határt, véglegesen megtiltják, hogy valaha is visszatérjenek Nagy-Britanniába, és ha menedékkérelmet nyújtanak be, az külön elbírálás nélkül érvénytelennek minősül. Erre írta Lineker, hogy kegyetlenség.

Csakhogy Lineker felfüggesztése után sorban jelezték a BBC munkatársai, szakírói, a csatornának dolgozó egykori futballistá, hogy szolidarításból szintén nem jelennek meg a képernyőn. A Match of the Day így aztán egy mezei gólösszefoglalóvá változott az aktuális Premier League-fordulóra.

A nagy felháborodást követően a BBC hétfőn közölte, megállapodott a műsorvezetőjével, aki visszatér a képernyőre, a csatorna igazgatója, Tim Davie pedig elnézést kért a változások miatt az előfizetőktől.

Az események hatására Gary Lineker Twitter-oldalán mondott köszönetet a támogatásért.

Néhány szürreális nap után örülök, hogy sikerült túljutnunk ezen. Köszönöm mindenkinek a hihetetlen támogatást, főleg a BBC Sportnál dolgozó kollégáimnak a figyelemre méltó szolidaritást. A futball csapatjáték, de a támogatásuk elsöprő volt.

Közel három évtizede vagyok műsorvezető a BBC-nél, mérhetetlenül büszke vagyok arra, hogy a világ legjobb és legigazságosabb műsorszolgáltatójával dolgozhatok. Alig várom, hogy szombaton újra a MOTD székében ülhessek”

– írta a műsodvezető, aki örömét fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy milyen együttérzőnek mutatkoztak az emberek a menekültekkel kapcsolatban is.

Olvasói sztorik