Nemzetközi foci

A Real Madrid elnöke be akart zárni egy játékvezetőt, hogy megfélemlítse

David Ramos/Getty Images
David Ramos/Getty Images
Egy korábbi játékvezető kitálalt, miután nyíltan csalással vádolta a Real Madrid. Amellett, hogy Iturralde González tagadja, hogy szándékosan segítette volna a Barcelonát, azt is elárulta, milyen módszerrel próbálta Florentino Pérez nyomás alá helyezni.

A Real Madrid egy olyan videót állított össze, amelyben Iturralde González hibáit állították össze. A játékvezető 1995 és 2012 közöt fújta a sípot a spanyol élvonalban, a klub pedig nyíltan állítja, hogy a Barcelonát segítette ténykedésével.

González visszavonulása óta elemzőként szerepel rádiós és televíziós műsorokban, a Cadena SER adásában pedig visszatámadt a Real Madridra. Felidézett ugyanis egy esetet a 2010-es bajnokit, amikor a Deportivo de la Corunát fogadták a fővárosiak és 6-1-re nyertek.

Véget ért a meccs, elhagytuk a pályát az asszisztensekkel, majd megjelent valaki, aki egy külön szobába akart bezárni. Azt mondta, csak annyit kér, hogy fújjak úgy, mint a Barcának. A Real Madrid embere volt, de mondtam neki, hogy egyedül nem megyek sehová.

Így próbálnak nyomást gyakorolni bizonyos emberekre, ez a módszerük. A Játékvezetői Bizottság (CTA) tudta, felhívtam rá a figyelmet, hogy komolynak tűnik az eset, mégsem történt semmi”

– mesélte Iturralde González a történteket.

A korábbi játékvezető azt is megemlítette, hogy érdemes lenne felkutatni a biztonsági kamerák felvételeit, de a CTA-nak biztosan megvan még a jelentés is.

„Korábban soha nem történt velem ilyen, egyetlen elnök sem akart külön szobába ültetni. Csak egy, Florentino Pérez. Nem fogok rejtőzködni, a CTA-jelentést is én tettem közzé. Így láthatják, mit jelent a nyomásgyakorlás. Nem bújkok el” – zárta mondandóját.

A spanyol játékvezetőkre különösen nagy figyelem irányul, mióta üzemi korrupció vádjával vádolják a Barcelonát.

Kapcsolódó
Súlyos kérdéseket vet fel a Barca újabb kellemetlen ügye
Kiderült, hogy az FC Barcelona éveken át fizetett a Spanyol Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottságának alelnökének.
Olvasói sztorik