Nemzetközi foci

„Befolyásolta a mérkőzést a játékvezető” – Erik ten Hag megvédte Casemirót a kiállítása után

James Gill - Danehouse/Getty Images
James Gill - Danehouse/Getty Images

Erik ten Hag szokásától eltérően kritizálta a játékvezetést, miután Casemirót kiállították a Southampton elleni vasárnapi bajnokin.

A Manchester United 0-0-s döntetlent játszott ezen a mérkőzésen, de fontos momentum volt a találkozón, hogy a VAR felvételeit látva már a 34. percben felmutatta a piros lapot Anthony Taylor játékvezető. A brazil középpályás a szemét törölgetve sétált le a pályáról, Ten Hag pedig utólag szóvá is tette az esetet.

Casemiro több mint 500 mérkőzést játszott már Európában és soha nem kapott piros lapot. Most meg már kétszer is kiállították a Premier League-ben. A hiányával elboldogulunk, de a mérkőzést befolyásolta a bíró

– dohogott a manchesteriek edzője.

A holland szakember példákat is felsorolt, a Leicester védőjének, Ricardo Pereirának durva belépőjét említette, amiért nem kapott piros lapot, miközben Kyle Walker-Peters belépőjét meg sem nézte a VAR. Nem csak ennél a helyzetnél, hanem Armel Bella-Kotchap esetleges kezezésénél sem.

„Következetlenségnek gondolom, már a játékosok sem tudják, hogy mik az irányelvek. A videobíró a Leicester-Chelsea meccsen nem jelzett, most viszont igen. A mostani két tizenegyes-szituációnál nem szóltak a játékvezetőnek, pedig az első egyértelmű kezezés volt. Szóval, mik az irányelvek?” – zárta gondolatait Erik ten Hag.

Casemiro piros lapja miatt egyébként már eldőlt, hogy négy mérkőzést hagy majd ki a Manchester Unitedben.

Olvasói sztorik