Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Dortmund focistája szerint vicc, hogy újrarúghatta a büntetőt a Chelsea

Marc Atkins / Getty Images
Marc Atkins / Getty Images

A Chelsea továbbjutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában, miután az idegenbeli 1-0-t követően hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Borussia Dortmundot. A győztes gólt Kai Havertz szerezte tizenegyesből, igaz, az első próbálkozását kihagyta, de újrarúgatták a büntetőt, másodszor pedig már nem hibázott.

Mindez a második félidő elején történt, egy kezezés miatt rúghatott a Chelsea a tizenegyespontról, Havertz pedig a kapufára lőtt. A játékvezető, Danny Makkeile azonban megismételtette a büntetőt, ugyanis többen is beléptek a büntetőterületre a két csapat játékosai közül, a dortmundiak ráadásul duplán belökték a Chelsea focistáját is. Havertz ugyanúgy, a mozdulat közben megtorpanva és ugyanabba a sarokba lőtt, ezúttal azonban már pontosan célzott.

Vicc, hogy újrarúghatták. Amikor ilyen lassan végzed el a tizenegyest, valaki biztosan be fog lépni a tizenhatoson belülre. Ez a játék része, erre mégis ez az ítélet született

mondta a dortmundiak angol középpályása, Jude Bellingham a meccset követően.

A németek vezetőedzője, Edin Terzic inkább egyben értékelte a párharcot, azt mondta, hogy rendkívül szoros volt mind a két mérkőzés, megérdemelték volna a továbbjutást, és ugyan nehéz elfogadniuk, de a Chelsea is megérdemli.

Olvasói sztorik