Nemzetközi foci bajnokok ligája

Olyan tizenegyessel jutott tovább a Chelsea a BL-ben, amiről még hosszasan fognak vitatkozni

Richard Sellers/Getty Images
Richard Sellers/Getty Images
A Chelsea hazai pályán megfordította a Borussia Dortmund elleni párharcot, míg a Benfica kettős győzelemmel és 7-1-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában.

Megnyomta az első tíz percet a Chelsea és összességében is dominálni tudta az első félidőt. Szerencséje azonban nem volt, Raheem Sterling állandóan lesen ragadt, Kai Havertz egy alkalommal hiába lőtt pazar gólt, pont egy Sterling-féle les miatt érvénytelenítették a gólját. A németnek volt egy kapufája is, csak idők kérdése volt, mikor találnak be az angolok, végül a szünet előtt Sterling hatalmas lyukat rúgott, de mázlival nála maradt a labda, amit a léc alá bombázott.

Térfélcsere után jött az igazi dráma, Ben Chilwell beadása Marius Wolf kezére pattant, a VAR segítségével pedig megadta a játékvezető a jogos büntetőt. Havertz állt a labda mögé és kapufát rúgott, de a videobíró ismét közbeszólt és a dortmundiak tizenhatoson belülre szaladása miatt újra lőhette Havertz a tizenegyest.

A Chelsea játékosa hajszálpontosan ugyanúgy, ugyanoda lőtt, ám ezúttal pontosabban, ezzel pedig előnybe került a hazai együttes. Innentől persze a németeknek lett sietősebb a mérkőzés, de igazság szerint nemhogy komoly helyzeteket nem tudott kidolgozni a BVB, inkább a Chelsea kontráiban rejlett több veszély – ebből egy lesgól is született. A végeredmény nem változott, a Chelsea 2-0-ra nyert és továbbjutott.

Eközben az első meccsen 2-0-s sikert arató Benfica hazai pályán eltángálta a Club Brugge-t. A portugálok úgy lőttek ötöt a belga csapatnak, hogy volt egy meg nem adott góljuk is a második percben. A Brugge az egész csoportkörben összesen csak négy gólt kapott, azt is egy meccsen, az FC Porto ellen. A Benfica gálázva, 7-1-es összesítéssel ment tovább a BL-ben, a Brugge-nek a 87. percben jött össze a becsületgól.

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Chelsea-Dortmund 2-0 (1-0)
Gólszerző: Sterling (43.), Havertz (50.)
Továbbjutott a Chelsea 2-1-es összesítéssel.

Benfica-Brugge 5-1 (2-0)
Gólszerző: Rafa Silva (38.), Ramos (45., 57.), Joao Mário (71. – tizenegyesből), Neres (77.)  ill. Meijer (87.)
Továbbjutott a Benfica 7-1-es összesítéssel.

Olvasói sztorik