Nemzetközi foci

Közülük kerül ki a Ferencváros ellenfele az Európa Ligában

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A magyar bajnok csoportgyőzelme miatt kiemeltként várja a pénteki sorsolást.

Február 23-án csütörtökön lejátszották a visszavágókat is eldőlt, hogy mely nyolc csapattal lesz teljes az Európa Liga nyolcaddöntőjének mezőnye, ahová a Ferencváros csoportgyőztesként automatikusan kvalifikálta magát. A nyolc csütörtöki továbbjutó közül kap ellenfelet a magyar bajnok, lássuk, kikről van szó.

  • Ennek a körnek a slágerpárharcát a Manchester United és a Barcelona vívta, az angolok a 2-2-es első meccs után otthon 2-1-re legyőzték katalán ellenfelüket és továbbjutottak.
  • A Juventus a csalódást keltő 1-1 után idegenben 3-0-val intézte el a Nantes csapatát, a világbajnok Angel Di María három gólt is szerzett.
  • A sérült Schäfer Andrást nélkülöző, de a télen épp a Fraditól leigazolt Aissa Laidounit kezdőként bevető Union Berlin 0-0-s első meccset követően otthon 3-1-re legyőzte az Ajaxot.
  • Az AS Roma egy félidő alatt fordította meg a párharcát a Salzburg ellen, Paulo Dybala szerezte a továbbjutást érő gólt.
  • A Sevilla ugyan 2-0-ra kikapott most Eindhovenben, de a hazai 3-0-s sikere elégnek bizonyult. Ezen a mérkőzésen támadták meg a spanyolok kapusát, Dmitrovicot, de a szerb lefogta a magáról megfeledkezett drukkert.
  • A Sporting otthon csak 1-1-re volt képes a Midtjylland ellen, idegenben viszont 4-0-ra nyert, igaz, bő egy félidőt emberelőnyben játszott.
  • És volt két tizenegyespárbaj is a játéknapon: a Bayer Leverkusen és a Monaco oda-vissza 3-2-re verték egymást, a szétlövésben a németek voltak jobbak, míg a Rennes már szinte továbbjutott, de a Sahtar egy 119. percben esett öngólnak köszönhetően tizenegyesekre mentett, ami aztán ukrán továbbjutást eredményezett.

A nyolcaddöntők párosításait február 24-én, pénteken délben sorsolják ki. Az első meccset március 9-én, a visszavágókat március 16-án rendezik. A Fradi majd a Puskás Arénában fogadja ellenfelét.

A Ferencváros lehetséges ellenfelei

Manchester United (angol)
Union Berlin (német)
Bayer Leverkusen (német)
Juventus (olasz)
Roma (olasz)
Sporting CP (portugál)
Sevilla (spanyol)
Sahtar Donyeck (ukrán)

Olvasói sztorik