Nemzetközi foci

A magyarokat szidalmazó drukkerek miatt lefújt meccs három pontját a Sepsi OSK kapta meg

Sepsi OSK
Sepsi OSK

Végre döntést hozott a Román Labdarúgó Szövetség arról a Sepsi OSK–FCU Craiova bajnokiról, amelyet lefújt a játékvezető a vendégek szurkolóitól érkező folyamatos magyarellenes skandálások miatt.

Január 29-én a mindössze 26 percig tartó összecsapást követően heves vita alakult ki arról, hogy mi a helyes döntés. A craiovai klub szerint bírói túlkapás történt, a sepsiszentgyörgyi focicsapat viszont nagyobb felelősség vállalást szeretett volna látni ellenfelétől. Kétszeri halasztás után azonban megszületett a végső döntés, a Sepsi OSK kapta a győzelemért járó három pontot, viszont a Sepsi OSK szervezési hiányosságok miatt 25 ezer lejes büntetést kapott.

Az FCU Craiova szurkolói ezen felül nem vehetnek részt a következő hat idegenbeli találkozón, a klub pedig 22 500 lejes pénzbüntetést kapott. A craiovaiak viszont fellebbezni fognak az ítélet ellen.

Meggondolatlan döntés született, ez egy kivégzés volt! Két szempont van: Burleanu ezzel azt akarja elérni, hogy a szurkolók hagyják abba a magyarellenes és idegengyűlölő skandálásokat, vagy ez egy művelet, hogy a Sepsi mindenáron bejusson a rájátszásba. De úgy gondolom, hogy ez a döntés még több gyűlöletet fog kiváltani a székelység ellen, ha a Sepsi bejut a rájátszásba

– idézte az FCU klubvezetőjét, Adrian Mititelut a Gsp.ro.

Kapcsolódó
„Ha minket megbüntetnek, hasonlóan járjanak el a Sepsivel is" – túlbuzgónak nevezte a román klubelnök a meccset lefújó bírót
A román labdarúgás történetében először nem lehetett befejezni egy mérkőzést a magyarellenes rigmusok miatt.
Olvasói sztorik