Nemzetközi foci

Érdekes folytatása lehet Szalai Ádám bázeli kalandjának

RvS.Media/Basile Barbey / Getty Images
RvS.Media/Basile Barbey / Getty Images

Szalai Ádám előrehaladott tárgyalásokat folytat az FC Basel vezetőségével, számolt be róla a svájci 4-4-2.com. A lap a klub új sportigazgatójára, Heiko Vogelre hivatkozik, aki egy sajtóbeszélgetésen árulta el, hogy olyan megoldásra törekednek, ami mindkét félnek kedvez, tárgyalt is már Szalaival és képviselőjével és pozitívan beszélt erről.

A lap cikke szerint a magyar csatár nem kerül vissza az első keretbe, viszont edzőként dolgozhat majd a svájci klubnál.

Szalai Ádám tavaly februárban érkezett a Baselhez, 12 meccsen négy találata volt. A mostani idényben a nyáron még a Konferencia Liga selejtezőjében, valamint a Svájci Kupában is eredményes volt, de a bajnokságban csak elvétve kapott szerepet. Október 1-jén még a kispadra jelölték, azóta viszont kikerült a meccskeretből, az edzéseket sem látogathatta, polgári pereskedés lett az ügyből, bírói döntés kellett ahhoz, hogy visszatérhessen az első csapat tréningjeire. Az idei felkészülést az U21-esekkel kezdte meg.

A magyar válogatottól ősszel visszavonuló játékos idő közben beiratkozott az MLSZ által indított, összevont UEFA A- és B-licences képzésre, már edzést is tartott Székesfehérváron.

A Basel jelenleg az ötödik helyen áll a svájci bajnokságban, 16 ponttal van elmaradva az élen álló Young Boys mögött.

Olvasói sztorik