Nemzetközi foci

Belebukott a francia szövetség elnöke abba, hogy tiszteletlen volt Zidane-nal

Franck Fife / AFP
Franck Fife / AFP

Szerdán rendkívüli ülést tartottak a Francia Labdarúgó Szövetségben (FFF), ahol felmentették elnöki teendői alól Noel Le Graetet. A szervezet irányításával ideiglenesen az eddigi alelnököt, a végrehajtó bizottsági tag Philippe Diallót bízták meg, írja a Reuters.

A 81 éves Le Graet bukását az hozta el, hogy tiszteletlenül beszélt Zinédine Zidane-ról.

A szövetség a múlt héten hosszabbított Didier Deschamps szövetségi kapitánnyal 2026-ig. Ennek sima bejelentésén túl viszont Le Graet azt mondta, hogy bár volt olyan lobbi, hogy Zidane legyen a kapitány, ő ezen sosem gondolkodott el komolyan, és fel sem vette volna a telefont, ha a játékosként világ- és Európa-bajnok, edzőként a Real Madridot a többi közt három Bajnokok Ligája-győzelemig vezető Zidane hívja. Hozzátette még azt is, hogy nem érdekli, Zidane lesz-e a brazil kapitány, oda megy, ahová akar. Ezeket a kijelentéseket aztán kikérte magának Kylian Mbappé és a sportminisztérium is, de közleményt adott ki a Real Madrid is. A jelek szerint az már nem segített, hogy pár napra rá bocsánatot kért.

A francia szövetség élére 2011 júniusában kinevezett Le Graet nemrég szexuális zaklatási ügybe is keveredett, amit ő végig tagadott.

Olvasói sztorik