Nemzetközi foci

Mbappé apatigrisként védte meg Zidane-t

David S. Bustamante / Soccrates / Getty Images
David S. Bustamante / Soccrates / Getty Images

Azok után, hogy a hétvégén 2026-ig szerződést hosszabbított Didier Deschamps a francia labdarúgó-szövetséggel, Noël Le Graët elnök elég pikáns nyilatkozatot adott az RMC Sportnak. A pletykák ugyanis arról szóltak, ha nem jönne össze a megállapodás, akkor a játékosként világ- és Európa-bajnok, edzőként háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Zinedine Zidane lehet az új szövetségi kapitány.

Le Graët azonban tagadta, hogy bármilyen kapcsolatba került volna Zidane-nal, és nemcsak az esetleges érkezéséről szóló pletykákat cáfolta, hanem odáig ment, hogy azt állította, hogy nem is fogadta volna az egykori klasszis telefonhívását.

„Zidane mindig is a radar alatt volt, bár rengeteg támogatója volt azok között, akik Deschamps távozását várták. De ki kritizálhatja komolyan Deschamps-ot? Senki. Ha Zidane megpróbált volna kapcsolatba lépni velem, nem vettem volna fel a telefont” – jelentette ki.

Szavai nem estek jól Kylian Mbappénak, aki a közösségi médiában így reagált:

Zidane maga Franciaország, egy legendával nem lehetünk ennyire tiszteletlenek!

De a 41-szeres válogatott csatár, Djibril Cissé is hasonló véleményen volt, és tiszteletet kért.

Amélie Oudéa-Castéra sportminiszter szintén reagált, azt mondta, az első számú francia sportszövetség elnökének nem szabadna ilyet mondania.

Hétfő délelőtt aztán Noël Le Graët bocsánatot kért.

„Adtam egy interjút az RMC-nek, amit nem kellett volna, mert vitát generáltam azzal, hogy Didier-t szembe állítottam Zidane-nal. Bevallom, tettem néhány kínos megjegyzést, amelyek félreértést szültek. Zidane tudja, milyen nagyra becsülöm őt, mint minden franciát. Szeretnék bocsánatot kérni ezekért a megjegyzésekért, amelyek egyáltalán nem tükrözik a gondolataimat” – mondta az AFP-nek.

Olvasói sztorik