Nemzetközi foci

Döntöttek Deschamps jövőjéről a vb-ezüst után

Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto/Getty Images
Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto/Getty Images

Didier Deschamps meghosszabbítja lejáró szerződését és 2026 végéig marad a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, tudta meg a Le Parisien, amit aztán később a szövetség is megerősített hivatalosan.

Franciaország címvédőként érkezett a katari világbajnokságra, egészen a döntőig ment, ahol kétszer is talpra állt, ám végül tizenegyesekkel kikapott Argentínától. Azóta a levegőben lóg Deschamps sorsa, főleg, hogy a sajtóban rendre felbukkant Zinédine Zidane neve, mint lehetséges kapitányjelölt. A Le Parisien szerint december 29-én találkozott egymással a francia szövetség elnöke, Noel Le Graet és Deschamps, hivatalosan akkor még nem dőlt el semmi, de abban egyetértettek a felek, hogy folytatni szeretnék a megkezdett munkát, pár részletben kellett csak megegyezni – például a szerződés hosszában.

A lap szerint Deschamps ügynöke mindössze fél órát egyeztetett a szövetség elnökével, majd pénteken a kapitány már alá is írta a hosszabbításról szóló megállapodást.

A játékosként világ- és Európa-bajnok Deschamps 2012-ben vette át a válogatott irányítását, 2018-ban vb-aranyig vezette a csapatot, Franciaország emellett 2021-ben megnyerte a Nemzetek Ligáját, míg a 2022-es vb-ezüstje mellett van egy második helye Eb-ről is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik