Nemzetközi foci

Mit tegyen a VAR, ha nem látszik a kamerában a játékos, aki ellen lest ítéltek?

Peter Byrne/PA Images via Getty Images
Peter Byrne/PA Images via Getty Images

A Wolverhampton szurkolói felháborodtak, miután Andrew Madley játékvezető nem adta meg a Liverpool elleni harmadik találatot a szombat esti FA Kupa-meccsen.

A vendégek az első félidőben is vezetést szereztek hála Alisson kapitális hibájának, ennek ellenére a Pool fordítani tudott. A második hazai gól előtt már eleve mázlija volt a Mohamed Szalahnak, mert ha az utolsó védő nem próbálja meg megjátszani a labdát, akkor les miatt érvénytelen lett volna a találata. Az igazi szerencse azonban ezután jött a Liverpool számára, Toti góljánál ugyanis elsőre rejtélyesnek tűnik, mit látott lesnek a játékvezető asszisztense.

Gondolhatnánk, erre van a videobíró, azonban a mérkőzésről készült felvételekből a VAR nem tudott egyértelműen állást foglalni. Mivel a VAR csak egyértelmű hiba esetén szól közbe, így maradt a pályán hozott ítélet. A felvétel alapján azonban egyetlen Wolves-játékos sem tűnik úgy, hogy lesen állt volna.

A mérkőzés után Jürgen Klopp vezetőedző sem tudott határozottan véleményt mondani a témában.

A harmadik góljukban nem vagyok biztos, hogy les volt. Az egyik kamerállásban annak tűnt, de teljesen meg tudom érteni, hogy a Wolves felháborodott. A kamerák, vagy a VAR nem működött megfelelően

– mondta lefújás után.

A megoldást a végére hagytuk, brit újságírók szerint a partjelző azért intett be lest, mert a szögletet elvégző Matheus Nunest látta belógni. A portugál futballista az összes felvételen láthatatlan a pontrúgás elvégzése után és a kifejelt labda előtt. Ez okozott gondot a VAR-nak.

Az mindenesetre biztos, hogy a videobírót megint hetekig szidják majd az angolok és hogy megismételt meccsen dől el, melyik együttes jut tovább.

Olvasói sztorik