Meghalt Sinisa Mihajlovic, akinek szabadrúgásaitól rettegtek az ellenfelek

53 éves volt az egykori kiváló védő, aki később edzőként is dolgozott. Évek óta küzdött leukémiával.

53 éves korában, súlyos betegség következtében meghalt Sinisa Mihajlovic, a hírt a családja is megerősítette. Az egykori kiváló védő, majd edző 2019-ben közölte, hogy leukémiát diagnosztizáltak nála, több kemoterápiás kezelésen is csontvelő-átültetésen is átesett betegsége miatt. A napokban ismét kórházba került Rómában, december 16-án, pénteken a szerettei körében hunyt el.

Szívünkben örökké élni fogsz – búcsúzott korábbi edzőjétől a Bologna:

Mihajlovic 1969. február 20-án született Vukováron, a helyi utánpótlást végig járva már 17 évesen bemutatkozott a Borov első csapatában. 1988-ban a Vojvodinához igazolt, amellyel jugoszláv bajnoki címet nyert, majd a Crvena zvezdánál folytatta, ahol két bajnoki cím és BEK-győzelemig (a döntőben a büntetőpárbajban ő is lövésre vállalkozott és nem hibázott), valamint Interkontinentális Kupa-sikerig vitte.

1992-ben igazolta le az AS Roma és a következő 14 évben Olaszországban játszott, a fővárosiak mellett erősítette a Sampdoriát, a Laziót és az Intert is a rendkívüli rúgótechnikájáról és remek passzairól is ismert védő. A Serie A-ban összesen 315 mérkőzésen lépett pályára, 38 gólja (ebből 28 közvetlenül szabadrúgásból, ami rekord) és 39 gólpassza volt az olasz élvonalban. A Scudettót kétszer, az Olasz Kupát négyszer emelhette magasba. A Lazióval KEK-et is nyert.

63-szoros jugoszláv válogatott, játszott (és gólt is szerzett) az 1998-as világbajnokságon, valamint a 2000-es Európa-bajnokságon. Tízszer volt eredményes a válogatottban.

Játékos-pályafutását követően edzősködött, dolgozott a a többi közt a Fiorentinánál és az AC Milannál is, még a szerb válogatottat is irányította. Utolsó klubja a Bologna volt, a csapat még vele kezdte a szezont, szeptember 6-án távozott a klubtól.