Nemzetközi foci

Nemrég a felnőtt válogatottban debütált, ma már az U23-as bajnokiban is csak reménykedik

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A belga élvonalbeli Genk kitette felnőtt csapatából Németh Andrást.

A magyar válogatottban is bemutatkozó 20 éves csatár mellett a 17 éves belga Mika Godts sem látogathatja az első csapat edzéseit, a kettős az U23-as kerethez került át. A két fiatal futballista szerződése 2023 nyarán lejár és miután nem tudtak megegyezni a hosszabbításról, ez lett a büntetésük.

Szerettünk volna egyértelmű választ kapni tőlük, még a téli felkészülés megkezdése előtt, hogy szeretnének-e hosszú távon is velünk dolgozni, azon a kereteken belül, amiket biztosítani tudunk, mert sportszakmai és anyagi szempontból is megvannak azok a korlátaink, amikből nem engedhetünk.

Nem veszélyeztethetjük a klub jövőjét. Az ajtó mindkét játékos előtt nyitva áll, reméljük, hogy győz a józan ész, és sikerül megegyezni velük, de amíg más döntés nem születik, a Jong Genknél bizonyíthatnak”

– idézte a hvbl.be Dimitri de Condé szakmai igazgató.

A 2016 óta Genkben pallérozódó Németh András a Nemzeti Sportnak megerősítette, hogy csakugyan ez történt, de további kommentárt nem fűzött az esethez azon túl, hogy reméli, a pénteki U23-as bajnokin szóhoz jut. Németh november 17-én mutatkozott be a felnőtt válogatottban, a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó
Németh András villámgólja sem volt elég Luxemburg legyőzéséhez
Góllal debütált Németh András a válogatottban, de 2017 után megint nem sikerült nyerni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik