Nemzetközi foci

A vb-kiesés után jött az újabb rossz hír Lewandowskinak

CESAR MANSO / AFP
CESAR MANSO / AFP

A világbajnoki kiesést követően rossz hírt kapott Robert Lewandowski, az FC Barcelona lengyel támadója: a spanyol szövetség fellebbviteli bizottsága elutasította a katalán klub fellebbezését, így érvényben maradt a futballista hárommeccses eltiltása.

Az októberi Aranylabda-gálán Gerd Müller-díjjal jutalmazott, 34 éves csatár az Osasuna elleni, november 8-i összecsapáson a 11. percben sárga lapos figyelmeztetést kapott mezhúzásért, majd húsz perccel később már mehetett az öltözőbe, miután letarolta David Garciát.

Amikor lement a pályáról, mutatóujját az orrához emelte, és szippantó mozdulatot tett, majd a bíróra mutatott, arra utalva, hogy Gil Manzano kábítószeres befolyás alatt áll. Ezt később a pályát elhagyva megismételte. A találkozó jegyzőkönyvében a játékvezető utóbb „a bírói döntés megkérdőjelezésének” nevezte a gesztust. Lewandowski egymeccses eltiltást a kiállításért kapott, a további büntetést pedig a tiszteletlen viselkedéséért szabták ki rá.

Lewandowskit ezt megelőzően legutóbb 2013. február 9-én, még a Borussia Dortmund színeiben állították ki.

A játékos vasárnap a lengyel válogatottal 3-1-re kikapott a címvédő franciáktól, így a nyolcaddöntőben búcsúzott a katari világbajnokságtól. A spanyol bajnokságban listavezető Barca vezetőedzője, Xavi Hernández az Espanyol (december 31.), az Atlético Madrid (január 8.) és a Real Betis (január 14.) elleni találkozókon nem számíthat Lewandowskira, aki 13 találattal vezeti a La Liga góllövőlistáját.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik