Nemzetközi foci

Olyan beszéddel búcsúzott Piqué, hogy saját magát is megríkatta

David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images
David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Befejezte labdarúgói pályafutását Gerard Piqué, az FC Barcelona és a spanyol válogatott ikonja.

A hátvéd az Almería elleni győztes mérkőzést követően olyan érzelmekben gazdag beszédet mondott búcsúzóul, hogy egy ponton el is sírta magát. Piqué azzal kezdte, hogy mindenkinek megköszönte a támogatást, kiemelte a szurkolók és edzők mellett még az orvosoknak és szertárosoknak is.

„Az élet sajnos úgy működik, hogy vannak benne dolgok, amiket kénytelen vagy elengedni, ahogy öregszel. Sok szeretettel és szenvedéllyel viseltem a Barca mezét. Azonban eljött az ideje, hogy teret engedjünk egymásnak. Az útjaink ugyan elválnak, de meg vagyok arról győződve, hogy egyszer még visszatérek ide, ez nem végső búcsú.

17 évesen egyszer már távoztam, mert úgy éreztem, szünetre van szükségem ahhoz, hogy felnőjek. Akkor is visszatértem. Nektek nem lehet új, hogy születésem óta klubtag vagyok, itt születtem és itt is fogok meghalni

– mondta Piqué.

Piqué a katalánok akadémiáján, a híres La Masián nevelkedett, a profik között azonban a Manchester United színeiben mutatkozott be, majd egy rövid ideig kölcsönben a Zaragozát erősítette. A kiváló védő 2008-ban tért vissza a Barcelonához, amelyet azóta is szolgált. A katalán csapattal nyolcszor nyerte meg a La Ligát, négyszer a Bajnokok Ligáját, hétszer a Király Kupát, valamint három-három alkalommal az Európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot. A gránátvörös-kékek színeiben 616-szor lépett pályára. A spanyol válogatottban 2009-ben mutatkozott be, 102 alkalommal játszott a nemzeti együttesben, 2010-ben világbajnoki címet, 2012-ben Európa-bajnokságot nyert.

Kapcsolódó
Xavi: Edzői pályafutásom egyik legnehezebb pillanata volt
Piqué váratlan bejelentését megelőzte egy nyári beszélgetés edzőjével.
Olvasói sztorik