Nemzetközi foci

„Ilyen a futball” – mondta az edző, miután a Benfica meglepetésre megelőzte a PSG-t a BL-ben

Stringer / Anadolu Agency via Getty Images
Stringer / Anadolu Agency via Getty Images

Bár nagy reményekkel vágott neki a Bajnokok Ligája-szezonnak a Benfica, arra talán kevesen számítottak, hogy a portugál csapat a PSG és a Juventus előtt megnyeri a H csoportot. Pedig ez történt, ráadásul elég rendhagyó módon:

mivel összesen hat mutatóban is azonosan végzett a Benfica a Paris Saint-Germainnel (amely az utolsó fordulóban a Juve otthonában nyert), így a csoportmeccseken idegenben szerzett több gól döntött a portugálok javára.

A Benfica története legjobb csoportkörét zárta ezzel. Ugyan nem először végez az első helyen, és az is előfordult korábban, hogy veretlenül zárta a csoportmeccseket, a 14 szerzett pont a legtöbb a klub részéről.

  • A PSG-vel kétszer is 1-1-et játszott a csapat,
  • a Juventust 2-1-re és 3-2-re győzte le,
  • míg a Maccabit otthon 2-0-ra, idegenben pedig 6-1-re verte.

A célunk az volt, hogy nyerjünk, lehetőleg minél több góllal. Tiszteljük az ellenfelünket, de a második félidőben ott volt előttünk a lehetőség. Jött aztán a negyedik és az ötödik gól, a játékosaim elhitték, hogy sikerülhet, és mindent beleadtak, hogy megszerezzék a hatodik gólt. Ilyen a futball

– nyilatkozta kiütéses izraeli győzelemről a szezon előtt kinevezett vezetőedző, Roger Schmidt.

A H csoportban tehát a Benfica végzett az élen, a PSG lett a második, az egy győzelemmel és öt vereséggel záró Juventus pedig jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzte a Maccabit és készülhet az Európa Liga-szereplésre.

Kapcsolódó
Kiderült, kinek üzent rendhagyó gólörömével a lipcsei csatár
Németországban egyből beindult a találgatás, maga a játékos adta meg végül a magyarázatot.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik