Stringer / Anadolu Agency via Getty Images
Nemzetközi foci sport

„Ilyen a futball” – mondta az edző, miután a Benfica meglepetésre megelőzte a PSG-t a BL-ben

Bár nagy reményekkel vágott neki a Bajnokok Ligája-szezonnak a Benfica, arra talán kevesen számítottak, hogy a portugál csapat a PSG és a Juventus előtt megnyeri a H csoportot. Pedig ez történt, ráadásul elég rendhagyó módon:

mivel összesen hat mutatóban is azonosan végzett a Benfica a Paris Saint-Germainnel (amely az utolsó fordulóban a Juve otthonában nyert), így a csoportmeccseken idegenben szerzett több gól döntött a portugálok javára.

A Benfica története legjobb csoportkörét zárta ezzel. Ugyan nem először végez az első helyen, és az is előfordult korábban, hogy veretlenül zárta a csoportmeccseket, a 14 szerzett pont a legtöbb a klub részéről.

  • A PSG-vel kétszer is 1-1-et játszott a csapat,
  • a Juventust 2-1-re és 3-2-re győzte le,
  • míg a Maccabit otthon 2-0-ra, idegenben pedig 6-1-re verte.

A célunk az volt, hogy nyerjünk, lehetőleg minél több góllal. Tiszteljük az ellenfelünket, de a második félidőben ott volt előttünk a lehetőség. Jött aztán a negyedik és az ötödik gól, a játékosaim elhitték, hogy sikerülhet, és mindent beleadtak, hogy megszerezzék a hatodik gólt. Ilyen a futball

– nyilatkozta kiütéses izraeli győzelemről a szezon előtt kinevezett vezetőedző, Roger Schmidt.

A H csoportban tehát a Benfica végzett az élen, a PSG lett a második, az egy győzelemmel és öt vereséggel záró Juventus pedig jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzte a Maccabit és készülhet az Európa Liga-szereplésre.

Kapcsolódó
Kiderült, kinek üzent rendhagyó gólörömével a lipcsei csatár
Németországban egyből beindult a találgatás, maga a játékos adta meg végül a magyarázatot.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!