RvS.Media / Basile Barbey / Getty Images
Nemzetközi foci sport

Pereskedés lehet abból, hogy még edzésre sem mehet Szalai Ádám

Jogi útra terelheti ügyét Szalai Ádám, a svájci élvonalban szereplő Basel magyar csatára. A 34 éves játékos kikerült az első csapat keretéből és még a közös edzéseket sem látogathatja, külön készül.

Egyelőre csak találgatások vannak arról, mi vezethetett idáig. A svájci Blick értesülései szerint egy idegenbeli, vilniusi túra során egyedüliként nem ment köszönteni a csapatot elkísérő drukkereket, illetve egy St. Gallen elleni 3-2-es győzelmet követően nem volt kellőképpen boldog.

Szalainak a nyárig szól a szerződése, és bár felröppent olyan pletyka is, hogy visszavonul a szezon végén, maga a játékos úgy nyilatkozott, majd maga bejelenti, hogy mikor zárja le a karrierjét. A képviselője pedig úgy nyilatkozott a napokban, hogy arra számítanak, a Basel vezetősége hamarosan befejezi az „érthetetlen és megengedhetetlen” eljárást.

A Blick pedig megjegyzi, hogy Szalai Ádám azt fontolgatja, hogy jogi segítséget kér abban, hogy visszakerljön az első csapatba.

A csatár február közepén csatlakozott a svájci csapathoz, amelynél 24 mérkőzésen hat gólja és egy gólpassza van. Legutóbb szeptember 3-án lépett pályára klubjában, egy ideig még padozott, hetek óta viszont nem került meccskeretbe.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!