Ira L. Black - Corbis/Getty Images)
Nemzetközi foci sport

Gazdag legfontosabb idei góljával döntős a Philadelphia

Gazdag Dániel góllal járult hozzá a házigazda Philadelphia Union 3-1-es győzelméhez a New York City FC ellen az MLS elődöntőjében.

A 17-szeres válogatott támadó középpályás először a 16. percben talált a hálóba, de ezt a gólt les miatt nem adta meg a játékvezető.

Az első félidő 0-0-val végződött, majd egy szépen kijátszott akció végén az 57. percben az argentin Moralez révén a City szerzett vezetést. A 65. percben jött a Philadelphia válasza, amikor egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Carranza volt eredményes, majd két perc múlva az ő lekészítése után Gazdag pár méterről bombázott a léc alá.

A magyar válogatott középpályásnak 36. bajnokiján a 23. gólja volt ez az idényben.

A 76. percben a csereként beállt Burke szép egyéni akció végén, némi szerencsével betalált, és a harmadik góllal a hazai csapat lezárta a meccset.

0:22-nél látható a lesgól, 2:31-nél pedig az, amelyikkel döntőbe jutott a Philly:

Gazdagék ellenfele a Los Angeles FC lesz a döntőben, ahova mindkét együttes első alkalommal jutott be. A finálé magyar idő szerint szombat 21 órakor kezdődik.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!