Omar Vega / Getty Images
Nemzetközi foci sport

Gazdagtól a 22 gól és 10 gólpassz sem volt elég, hogy esélye legyen a liga legjobbjának járó díjra

Gazdag Dániel, a Philadelphia Union középpályása, illetve Sallói Dániel, a Sporting Kansas City szélsője sem lesz az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) legértékesebb játékosa, mivel egyikük sem került fel a szűkített, ötfős listára.

Különösképpen előbbi hiányzása hatalmas meglepetés, ugyanis a korábbi kispesti futballista 22 találattal a második helyen végzett a góllövőlistán, emellett pedig volt 10 gólpassza is, mindkét mutatóban csak a Nashville FC-t erősítő német Hany Mukhtar előzte meg, aki viszont bekerült az öt legjobb közé.

A közösségi médiában a szurkolók jelezték, értetlenül állnak az MLS döntése mellett. A Philadelphia Union a hivatalos Twitter-oldalán a „Legyen értelme” kiírás mellé Gazdag remek statisztikai mutatóit tette ki, és az MVPsnub hashtaget használta, utalva ezzel arra, hogy a 17-szeres válogatott játékost megfosztották a lehetőségtől, hogy a liga legjobbja lehessen.

A Landon Donovanről elnevezett díjért Mukhtar mellett az argentin Sebastián Driussi (Austin FC), a kolumbiai Cristian Arango (Los Angeles FC), a mexikói Javier Hernández (LA Galaxy), valamint Gazdag csapattársa, az Union kapusa, Andre Blake van még versenyben.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!