Nemzetközi foci bajnokok ligája

Szoboszlai Dominik a Real Madrid elleni győzelemről: Nem szabad elszállni magunktól

Jan Woitas / dpa Picture-Alliance via AFP
Jan Woitas / dpa Picture-Alliance via AFP

Szoboszlai Dominik október 25-én ünnepelte a születésnapját, csapata, az RB Leipzig pedig azon a napon győzte le hazai pályán a címvédő Real Madridot a Bajnokok Ligájában – a magyar válogatott támadó, valamint Willi Orbán is végigjátszotta a mérkőzést. A 22 éves Szoboszlai a lefújás után az M4-nek elmondta, nem is kívánhatott volna szebb születésnapot, nagyon örül annak, hogy a három pontot sikerült otthon tartaniuk.

Az elmúlt hét mérkőzésünkön nem kaptunk ki egyszer sem, két döntetlen mellett a többit nyertük, ráadásul neves csapatok ellen játszottunk. Úgy gondolom, hogy megtalálta magát a csapat

– mondta a játékos.

Kapcsolódó
A Juve edzője nyilatkozatával csak rontott az amúgy is kínos BL-kiesésen
Kilenc év után nem lesz Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, de ott van a Lecce elleni bajnoki.

A lipcsei csapat a szezon elején már edzőt váltott, Domenico Tedescót szeptember 7-én váltotta le a klubvezetés és Marco Rosét hozták a helyére. Az M4 riportere rákérdezett Szoboszlainál, hogy mi változott, mire a játékos azt mondta, természetes reakció, hogy egy edzőváltás után mindenki meg akarja mutatni magát, az olyanok is, akik előtte kevesebbet játszottak.

Gondolok itt magamra is. Én is úgy mentem bele ebbe az egészbe, hogy megadatott még egy lehetőség. Ismertem régről, még ha Salzburgban, fiatalabbként nem is olyan volt a kapcsolatom vele, mint amit elképzeltem. Úgy érzem, megtaláltuk a közös hangot, bízik bennem és ezt érezteti is velem, hála istennek ezt meg is tudom hálálni neki.

Szoboszlai Dominik szerint a Real Madrid legyőzéséből is ugyanúgy tanulnia kell a Leipzignak, mint egy-egy vereségből.

Nem szabad elszállni magunktól, a földön kell maradni, és ugyanúgy a következő mérkőzésre koncentrálni

– mondta Szoboszlai, aki arról is beszélt, lehet kívülről úgy tűnik, minden könnyedén megy Lipcsében, de azért a valóságban voltak nehéz időszakok, és most azért megy jól a csapatnak, mert mindenki beleteszi azt a munkát, amit Rose kinevezésekor közösen megbeszéltek.

A Lipcse jó helyzetből várja az utolsó fordulót, második a már biztosan nyolcaddöntős Real Madrid mögött és három pont az előnye a Sahtar Donyeck előtt. A továbbjutáshoz ugyanakkor pontot kell szereznie ukrán riválisa ellen Varsóban az egymás elleni eredmény miatt – a Sahtar 4-1-re győzött Lipcsében.

Olvasói sztorik