Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Juve edzője nyilatkozatával csak rontott az amúgy is kínos BL-kiesésen

Patrici del Mero Moreira / AFP
Patrici del Mero Moreira / AFP

4-3-ra kikapott Portugáliában a Juventus a Bajnokok Ligája H csoportjában, amivel eldőlt, hogy a csapat nem juthat tovább a csoportkörből.

  • Legutóbb 2013-ban esett ki már a csoportkörben a Juve a sorozatból,
  • és még soha nem kezdte ilyen rosszul a BL-t, az eddigi öt fordulóban mindössze három pontot gyűjtött, ráadásul még vár rá egy PSG elleni meccs.
Kapcsolódó
Szoboszlaiék elverték a Realt, kiesett a Juve, gálázott a PSG
A csúcsrangadón nem bírt egymással a Dortmund és a Manchester City.

A 4-3 nem mutat rosszul, de igazából 4-1-re is vezetett a Benfica kedden este, és ugyan a végén megvolt a lehetőség az olaszok előtt az egyenlítésre, az is igaz, hogy a duplázó Rafa Silva kihagyott három nagy ziccert is.

„Ha egyenlítesz, akkor nem kaphatsz egyből egy gólt tizenegyesből. A saját életünket tettük nehézzé, Vlahovicnak kimaradt két helyzete, majd a szünet után már 4-1-es hátrányban voltunk.

Fáj a kiesés, dühösek és csalódottak vagyunk. Mostantól viszont a bajnokságra kell koncentrálnunk, mert nem kezdtünk jól, vissza kell nyernünk a fizikai és a mentális erőnket. A kiesésből fakadó csalódottságot kell átformálni motivációvá a Lecce elleni bajnokira

mondta Massimiliano Allegri, különösen az utóbbi fájhat igazán a drukkereknek. A korábbi sikeredző körül fogy a levegő, de a legutóbbi BL-vereséget követően a klubelnök vette a védelmébe, mondván a gyenge szereplés nem csak egy ember felelőssége. Igaz ezt kifelé kommunikálta, az öltözőben viszont őrjöngve fenyegette meg a játékosokat.

Kapcsolódó
Az öltözőben őrjöngött a Juve elnöke, a játékosokat is megfenyegette
A világbajnokságig bizonyíthatnak a játékosok, aki nem elég jó, attól januárban megválnak - még akkor is, ha ezen pénzt bukik a klub.

A Juventus jelenleg három szerzett ponttal, a Maccabi Haifát csak jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzve áll a harmadik, Európa Ligát érő helyen az utolsó forduló előtt. A PSG és a Benfica is azonos pontszámmal áll, azaz még versenyfutás várható a csoportelsőségért.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik