Nemzetközi foci bajnokok ligája

98. percben elpuskázott büntetővel esett ki az Atleti a BL-ből

Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images
Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images

Miután az Inter 4-0-ra átlépze a Viktoria Plzent, úgy léphetett pályára az FC Barcelona, hogy már biztosan harmadik helyen zárja a BL-csoportját. Ennek ellenére a Bayern München elleni találkozót nem vehette félvállról Xavi együttese, bele is állt a meccsbe, de tíz perc alatt hátrányba került Sadio Mané góljával.

A katalánok mentek előre az egyenlítésért, de egy ellentámadás végén Eric Maxim Choupo-Moting is betalált. A Barca egy büntetőt kaphatott is volna az első félidő hosszabbításában, de a VAR segítségével ezt nem adta meg a játékvezető. Térfélcsere után a Bayern még egy lesgólt lőtt, de a végeredmény csak a 95. percben alakult ki Benjamin Pavard találatával. Ezzel a német bajnok egyike annak a két csapatnak, amelyik öt meccsből ötöt nyert.

A másik hibátlan az a Napoli, amely kényelmes tempóban 3-0-ra verte a skót Rangers együttesét. Az olaszok már mindenképp továbbjutottak, győzelmükkel csoportelsőként, míg a skótoknak nem maradt már esélye a továbbjutásra. A csoport másik meccse már izgalmasabban alakult, az Ajax kapufát lőtt a harmadik percben a Liverpoolnak és összességében is nyomás alá tudta helyezni az angol csapatot. Mégis a Pool szerzett vezetést: Jordan Henderson külsővel perdített Mohamed Szalah elé, az egyiptomi pedig átlöbbölte a labdát a kapus fölött.

Még egy kapufát is lőtt a Liverpool, de térfélcsere után már nem volt ennyire előzékeny, előbb Darwin Nunez fejelt be egy szögletet, majd Harvey Elliott lőtt gólt egy gyors támadás végén az 52. percben. Az angolok ezzel tovább is mentek a csoportból, de még izgulhatnak, hogy Jordan Henderson térdsérülése mennyire súlyos.

Hatalmasat küzdött az Atlético Madrid, de csak 2-2-t játszott a Bayer Leverkusennel. A spanyoloknak mindenképpen nyernie kellett volna ahhoz, hogy az utolsó fordulóban még harcban legyen a továbbjutásért, de hiába egyenlített kétszer is, nem bírt a német csapattal. Pedig Yannick Carrasco a 98. percben tizenegyest végezhetett el, de ezt simán védte a kapus, majd az ismétlés a keresztlécen csattant.

Ezzel az FC Porto mögött négy pont a lemaradása Diego Simeone együttesének, amit nem tud ledolgozni már az utolsó fordulóban, ráadásul a Leverkusen csak egy pontra maradt le, így még az Európa Ligás folytatás sincs biztonságban.

Kapcsolódó
Elmaradt a cseh bravúr, kiesik a BL-csoportjából az FC Barcelona
Már matematikai esélye sincs a Barcának, hogy az első kettőben végezzen csoportjában.

A legnagyobb káosz a D csoportban alakult ki, amelyben a Sporting 1-1-es döntetlent játszott a Tottenhammel, a Frankfurt pedig 2-1-re győzött a Marseille ellen. Ezzel az angolok nyolc ponttal állnak a négyes élén, de az utolsó helyezett Marseille is hat egységet gyűjtött.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló

A csoport:
SSC Napoli (olasz)-Glasgow Rangers (skót) 3-0 (2-0)
gól: Simeone (11., 16.), Ostigard (80.)

Ajax Amsterdam (holland)-Liverpool (angol) 0-3 (0-1)
gól: Szalah (42.), Nunez (49.), Elliott (52.)

A csoport állása: 1. (továbbjutott) Napoli 15 pont, 2. Liverpool (továbbjutott) 12, 3. Ajax Amsterdam 3, 4. Rangers 0

B csoport:
Atlético Madrid (spanyol)-Bayer Leverkusen (német) 2-2 (1-2)
gól: Carrasco (22.), de Paul (50.), illetve Diaby (9.), Hudson-Odoi (29.)

Club Brugge (belga)-FC Porto (portugál) 0-4 (0-1)
gól: Taremi (33., 70.), Evanilson (57.), Eustaquio (60.)

A csoport állása: 1. (továbbjutott) Club Brugge 10, 2. (továbbjutott) FC Porto 9, 3. Atlético Madrid 5, 4. Bayer Leverkusen 4

C csoport:
FC Barcelona (spanyol)-Bayern München (német) 0-3 (0-2)
gól: Mané (10.), Choupo-Moting (31.), Pavard (95.)

Internazionale (olasz)-Viktoria Plzen (cseh) 4-0 (2-0)
gól: Mhitarján (35.), Dzeko (42., 66.), Lukaku (87.)

A csoport állása: 1. (továbbjutott) Bayern München 15 pont, 2. (továbbjutott) Internazionale 10, 3. Barcelona 4, 4. Viktoria Plzen 0

D csoport:
Tottenham Hotspur (angol)-Sporting Lisboa (portugál) 1-1 (0-1)
gól: Bentancur (80.), illetve Edwards (22.)

Eintracht Frankfurt (német)-Olympique Marseille (francia) 2-1 (2-1)
gól: Kamada (3.), Kolo Muani (27.), illetve Guendouzi (22.)

A csoport állása: 1. Tottenham Hotspur 8 pont, 2. Sporting Lisboa 7 (7-7), 3. Eintracht Frankfurt 7 (5-7), 4. Olympique Marseille 6

Olvasói sztorik