Lindsey Parnaby / AFP
Nemzetközi foci sport

Guardiola reméli, hogy Haaland nem engedi el magát a nyaraláson, amíg a többiek a vébén játszanak

Erling Haaland jött, látott és eddig meghódította a Manchester City-drukkereket, hiszen idénybeli 15 tétmeccsén 22 alkalommal volt eredményes, ami döbbenetes, 1,46-os gólátlagot jelent mérkőzésenként.

A 22 gólból tizenhetet szerzett a bajnokságban, és ötöt a BL-ben, és a november 20-án kezdődő világbajnokság előtt még további hat tétmeccsen villanthatja meg, hogy milyen hatékony is tud lenni az ellenfél kapuja előtt.

Ezt a hat meccset tizennyolc nap alatt darálja le a City, majd Haaland fújhat egyet, mivel Norvégia nem szerepel a vébén.

A City edzője, Pep Guardiola dicsérte csatára profi mentalitását, kiemelve, hogy Haaland az elsők között érkezik az edzésre, és utolsónak távozik. Amíg jó néhány City-játékos Katarban szerepel majd a vb-meccseken, addig a norvég támadó Marbellán töltődik majd, és Guardiola abban bízik, a lazulás idején sem feledkezik meg a profi szemléletről.

Hogy milyen formában lesz majd az idény második felében, az attól függ, mennyire figyel oda magára Marbellán. Sokat fog golfozni, és remélem, az evést-ivást nem viszi túlzásba

– nyilatkozta Guardiola.

A City a bajnokságban a második helyen áll az Arsenal mögött, a BL-ben pedig vezeti a csoportját, és már biztosan továbbjutott. Kedd este a City épp Haaland előző csapatával, a Borussia Dortmunddal csap össze, és egy döntetlennel már bebiztosítja a csoportelsőségét.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!