Nemzetközi foci

Guardiola reméli, hogy Haaland nem engedi el magát a nyaraláson, amíg a többiek a vébén játszanak

Lindsey Parnaby / AFP
Lindsey Parnaby / AFP

Erling Haaland jött, látott és eddig meghódította a Manchester City-drukkereket, hiszen idénybeli 15 tétmeccsén 22 alkalommal volt eredményes, ami döbbenetes, 1,46-os gólátlagot jelent mérkőzésenként.

A 22 gólból tizenhetet szerzett a bajnokságban, és ötöt a BL-ben, és a november 20-án kezdődő világbajnokság előtt még további hat tétmeccsen villanthatja meg, hogy milyen hatékony is tud lenni az ellenfél kapuja előtt.

Ezt a hat meccset tizennyolc nap alatt darálja le a City, majd Haaland fújhat egyet, mivel Norvégia nem szerepel a vébén.

A City edzője, Pep Guardiola dicsérte csatára profi mentalitását, kiemelve, hogy Haaland az elsők között érkezik az edzésre, és utolsónak távozik. Amíg jó néhány City-játékos Katarban szerepel majd a vb-meccseken, addig a norvég támadó Marbellán töltődik majd, és Guardiola abban bízik, a lazulás idején sem feledkezik meg a profi szemléletről.

Hogy milyen formában lesz majd az idény második felében, az attól függ, mennyire figyel oda magára Marbellán. Sokat fog golfozni, és remélem, az evést-ivást nem viszi túlzásba

– nyilatkozta Guardiola.

A City a bajnokságban a második helyen áll az Arsenal mögött, a BL-ben pedig vezeti a csoportját, és már biztosan továbbjutott. Kedd este a City épp Haaland előző csapatával, a Borussia Dortmunddal csap össze, és egy döntetlennel már bebiztosítja a csoportelsőségét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik