Nemzetközi foci

A klub elhunyt alelnökére emlékezett, kiállították

Gyászol a Villarreal, a spanyol élvonalbeli klub alelnöke, Jose Manuel Llaneza ugyanis a napokban, 74 éves korában elhunyt. Vasárnap a csapat bajnokit játszott az Almeríával, amelyen a második gólt Alex Baena szerezte, aki aztán a mezét a feje fölé húzta és a pólóján látható felirattal üzent:

Köszönet mindenért, Llaneza.

Amikor aztán ment vissza a térfelére, a játékvezető, Ricardo de Burgos Bengoetxea felmutatta neki a második sárga lapot (még a gólja előtti percekben kapta az elsőt), majd a pirosat is. A spori csak a szabályokat követte, igaz elég szigorőan, és elég nagy felháborodást váltott ki, hogy az 56. percben leküldte a pályáról a megemlékező Baenát, majd utána a reklamáló csapattársak közül Torresnek sárgát, a kispadon helyet foglaló Morlanesnek pedig piros lapot adott.

A Villarreal ezzel a találattal egyenlített, majd aztán a 94. percben a győztes gólt is megszerezte, így végül nem úszott el az emberhátrány miatt a meccs. Ez volt Unai Emery utolsó találkozója a Villarreal edzőjeként, hétfőn aláírt az angol élvonalbeli Aston Villához.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik