Nemzetközi foci sport

„Emlékezz és add vissza!” – megbilincselt szurkolót vertek agyba-főbe a rendőrök

Múlt pénteken csúcsrangadót játszottak a horvát labdarúgó-bajnokságban, azonban a Hajduk Split és a Dinamo Zagreb mérkőzése a pályán kívüli dolgok miatt került be a hírekbe.

Kapcsolódó
„Iránnak semmi keresnivalója a vébén” – Ukrajna bejelentkezett a FIFA-nál
Egyre nagyobb a nyomás a nemzetközi szövetségen a perzsa válogatott miatt.

A mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget, ez azt jelenti, hogy a Dinamo továbbra is nyolcpontos előnnyel vezet a nagy rivális előtt. Már a meccsen is érezni lehetett a feszültséget, előbb a spliti Torcida égette el a vendégek zászlóit, majd a meccs végén a zágrábi Bad Blue Boys felgyújtotta a székeket. De sokkal drámaibb jelenetek játszódnak Split központjában, ahol a hazai ultrák üvegekkel támadtak a rendőrökre, ezért egyikük három figyelmeztető lövést is leadott a levegőbe. A Torcida hat tagját őrizetbe vették, a többiek pedig elfutottak.

A rendfenntartók üldözése olykor sikerrel járt, ám az ultrák indokolatlan brutalitásról számoltak be. A Dnevnik azt írta, volt olyan eset, amikor egy járókelő rögzítette az egyik letartóztatott megveréséről készült videót, de rendőrök felszólították, hogy azonnal törölje a felvételt.

Azt azonban nem vették észre, hogy az egyik ablakból is lefilmezték őket, a felvétel pedig kiszivárgott. Ezen látszik, hogy a földön fekvő, megbilincselt férfit gumibottal alaposan elagyabugyálják és még meg is rugdossák.

A Torcida úgy döntött, hogy reagál, és nyílt levelet küldött Davor Bozinovic belügyminiszternek, amelyben azt kérte, hogy fékezze meg a rendőröket, amíg nem késő.

Az ultrák a közösségi oldalon ezzel a szöveggel posztolták a videót:

Emlékezz és add vissza!

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!