Nemzetközi foci bajnokok ligája

Minden edző olyan vezérről álmodik, mint Willi Orbán

Ronny Hartmann / AFP
Ronny Hartmann / AFP

Nagy esély nyílt az RB Leipzig előtt a Bajnokok Ligájában, hogy lépjen egyet a csoportból való továbbjutás felé, ugyanis a keddi, Real Madrid elleni mérkőzésen a címvédő keretéből több meghatározó játékos is hiányozni fog.

Kapcsolódó
El sem utazott Lipcsébe, nem játszik Szoboszlaiék ellen a Real klasszisa
Carlo Ancelotti több alapemberére sem számíthat majd a Bajnokok Ligájában.

A találkozó előtti hétfői sajtótájékoztatón Willi Orbán képviselte a játékosokat, aki nem erről beszélt, sokkal inkább arról, hogy még sosem érezte magát ilyen jó bőrben mint most, napokkal a 30. születésnapja előtt (november 3-án tölti be a harmadik ikszet). Kérdezték arról is, hogy nem erőltető-e az a menetrend, ami most a katari, téli világbajnokság előtt van, mire azt felelte, ő személy szerint jobban szereti a meccseket, mint az edzéseket, szóval nincs ezzel problémája.

„Úgy érzem, hogy szezonról szezonra jobb leszek. Még nem látom a [karrierem] végét. Mostanra megtaláltam az utamat, pontosan tudom, mire van szükségem, vagy mikor vegyek vissza kicsit. A profi karrier hamar elillan, de én próbálom a lehető legtöbbet kihozni belőle” – mondta a játékos.

A magyar válogatott védő toronymagasan a legtöbb időt, 1575 percet töltötte eddig a pályán a lipcsei keretből. A Hamburg elleni kupameccsen kezdett, majd a félidőben lecserélte őt Marco Rose, a vezetőedző.

Mondtam az edzőnek, hogy mostantól a világbajnokságig csak az a félidőnyi szünet járt. Akkor majd lesz elég idő szusszanni egyet, venni egy nagyobb levegőt

– mondta Orbán az rblive.de cikke szerint.

Kapcsolódó
Gulácsi Péter megtette az első lépéseket a visszatérés felé
A magyar válogatott kapus megkezdte a rehabilitációját.

A Gulácsi Péter sérülése miatt a csapatkapitányi posztot is betöltő Orbánról az edzője is csupa szép dolgot mondott.

Igazi vezér. Belép az öltözőbe, mindenki tudja, hogy ott van, pedig nem egy hangos ember, egyszerűen csak teszi a dolgát. Maximálisan számíthatsz rá

– mondta Rose.

A világbajnoki rajtig már egy hónap sincs hátra, de a Lipcsére – és a többi európai kupában szereplő csapatra – még vár hat tétmérkőzés. Ezek közül lesz az első a keddi, Real Madrid elleni, majd a Leverkusen következik a bajnokságban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik