Fabio Rossi/AS Roma via Getty Images
Nemzetközi foci sport

„Mi is a neve a srácnak, aki folyton földobja magát?”

A Napoli 1-0-ra legyőzte vasárnap az AS Roma együttesét, ezzel három ponttal vezeti a Serie A-t tizenegy fordulót követően.

Kapcsolódó
A Maradona-korszak óta nem épített fel ilyen győzelmi sorozatot a Napoli
Mourinho Romája kaput eltaláló lövésig sem jutott el a listavezető ellen.

A hazai csapat vezetőedzője, José Mourinho újabb felejthetetlen nyilatkozattal ajándékozta meg a liga rajongóit. A portugál edző lefújás után fejtegette, hogy mi okozta a vereséget, amikor egyszer csak ezt találta mondani:

Kimerültünk, ezért kevesebb nyomást helyeztünk rájuk. Leonardo Spinazzolának kellett volna levédekeznie azt a srácot, aki folyton színészkedik. Mi is a neve? Tudod, az aki mindig feldobja magát. Lozano, ezaz!

– mondta Mourinho.

A portugál edző arról beszélt egyébként a későbbiekben, hogy Spinazzola mellett Rick Karsdorp sem bírt még 90 percet játszani érdemben, Lorenzo Pellegrini a hajlítójára panaszkodott, ezért cserét kért. Nicola Zalewski megbetegedett, Nemanja Matic sérülés miatt maradt ki.

„A 70. perc tájékán már nagyon éreztük, hogy összegyűltek a problémáink. Kimerültség okozta a vereséget, semmi más. Addig nagyszerűen kontrolláltuk a mérkőzést, jól játszottunk ahhoz képest, hogy milyen csapat állt rendelkezésünkre. Négy fiatal ült a kispadon, nem lehetett belenyúlni a meccsbe, éreztük is, hogy egy gól dönthet. Nem szeretek veszíteni, de úgy mehetünk haza, hogy elégedett vagyok a srácokkal.”

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!