Nemzetközi foci

Ronaldo 17 éve nem végzett ennyire hátul az Aranylabda-szavazáson

Ian Hodgson / AFP
Ian Hodgson / AFP

Cristiano Ronaldo a 20. helyen végzett az Aranylabda-szavazáson.

A díjat alapító France Football a 20.30-kor kezdődő párizsi gála előtt folyamatosan fedi fel a helyezéseket, így azt már tudjuk, hogy Cristiano Ronaldo idén messze elmaradt az élmezőnytől.

Igaz, ezen nem kell csodálkozni, mivel a Manchester Unitednek nem volt jó szezonja. Bár az ötszörös aranylabdás portugál klasszis 24 góljával a csapat házi gólkirálya lett, a MU a bajnokságban csak 6. lett, a BL-ben a 16 között, az FA Kupában a negyedik, a Ligakupában a harmadik körben búcsúzott, és zsinórban az ötödik idényben zárt trófea nélkül.

Ronaldo utoljára 2005-ben végzett ennyire hátul, akkor is huszadik lett. 17 évvel ezelőtt Ronaldinho kapta meg az Aranylabdát, Frank Lampardot és Steven Gerrardot megelőzve.

A France Football idén megváltoztatta a szabályt, e szerint mostantól nem a naptári évek, hanem a bajnoki és kupaszezonok alapján ítélik oda az Aranylabdát.

A 2022-es szavazásnál július 31-nél húzták meg a határt, és legnagyobb esélyesnek Karim Benzema számít, aki a BL-t és a bajnokságot is megnyerte a Real Madriddal.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik