Ian Hodgson / AFP
Nemzetközi foci sport

Ronaldo 17 éve nem végzett ennyire hátul az Aranylabda-szavazáson

Cristiano Ronaldo a 20. helyen végzett az Aranylabda-szavazáson.

A díjat alapító France Football a 20.30-kor kezdődő párizsi gála előtt folyamatosan fedi fel a helyezéseket, így azt már tudjuk, hogy Cristiano Ronaldo idén messze elmaradt az élmezőnytől.

Igaz, ezen nem kell csodálkozni, mivel a Manchester Unitednek nem volt jó szezonja. Bár az ötszörös aranylabdás portugál klasszis 24 góljával a csapat házi gólkirálya lett, a MU a bajnokságban csak 6. lett, a BL-ben a 16 között, az FA Kupában a negyedik, a Ligakupában a harmadik körben búcsúzott, és zsinórban az ötödik idényben zárt trófea nélkül.

Ronaldo utoljára 2005-ben végzett ennyire hátul, akkor is huszadik lett. 17 évvel ezelőtt Ronaldinho kapta meg az Aranylabdát, Frank Lampardot és Steven Gerrardot megelőzve.

A France Football idén megváltoztatta a szabályt, e szerint mostantól nem a naptári évek, hanem a bajnoki és kupaszezonok alapján ítélik oda az Aranylabdát.

A 2022-es szavazásnál július 31-nél húzták meg a határt, és legnagyobb esélyesnek Karim Benzema számít, aki a BL-t és a bajnokságot is megnyerte a Real Madriddal.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!