Nemzetközi foci bajnokok ligája

Benzemát már aranylabdásként ünneplik a Real-drukkerek

JANEK SKARZYNSKI / AFP
JANEK SKARZYNSKI / AFP

Október 17-én derül ki, ki kapja a futballvilág legrangosabb egyéni díját, az Aranylabdát.

A díjat alapító France Football változtatott a szabályokon, e szerint mostantól nem a naptári évek, hanem a bajnoki és kupaszezonok alapján ítélik oda az Aranylabdát.

A 2022-es szavazásnál július 31-nél húzták meg a határt, így a katari vébén nyújtott teljesítmény az adott játékos esetében majd a 2023-as eredménybe számít bele.

A legutóbbi 13 Aranylabdából tizenkettőn a Lionel Messi, Cristiano Ronaldo páros osztozott, a kakukktojás Luka Modric, aki 2018-ban vb-ezüstérmes lett a horvát válogatottal, a Real Madriddal pedig BL-t nyert, és ezzel megtörte a két klasszis hegemóniáját.

Idén ismét egy Real-játékos a favorit, méghozzá az a Karim Benzema, aki főszerepet vállalt abban, hogy a madridiak a BL-t és a bajnokságot is megnyerjék. A 34 éves francia csatár az előző BL-sorozatban 12 meccsen 15 alkalommal volt eredményes, és az egyenes kieséses szakaszban a PSG elleni nyolcaddöntő visszavágóján, valamint a Chelsea elleni negyeddöntő első meccsén is mesterhármassal jelentkezett. A bajnokságban pedig 32 találkozón 27 gólig jutott, így az aranyérem mellé a gólkirályi címet is besöpörte.

A Real-drukkerek a Sahtar Donyeck elleni, Varsóban rendezett BL-meccsen egy olyan molinót mutattak fel, amin Benzema az Aranylabdával látható, úgyhogy számukra nem kérdés, kinek kellene kapnia a díjat.

A francia L’Équipe a napokban szavaztatta meg az olvasóit arról, kinek adnák a díjat, és a voksolók 63,9 százaléka Benzemát várja befutónak. Igaz, az elmúlt években előfordult olyan, hogy nem az kapta, aki a közvélemény szemében a favoritnak tűnt, erről Robert Lewandowski is tudna mesélni. Hétfőn este, a Párizsban esedékes gálán kiderül, Benzemának összejön-e az, ami a Bayernből a Barcához igazoló lengyel gólgyárosnak nem sikerült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik