Nemzetközi foci

Ezért maradt el Cristiano Ronaldo szokásos gólöröme

Peter Byrne/PA Images via Getty Images
Peter Byrne/PA Images via Getty Images

Cristiano Ronaldo lett az első futballista, aki klubszínekben elérte a hétszáz gólos határt írta a sportág történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS.

Kapcsolódó

A Manchester United támadója tudott a statisztikáról, már készült a mérföldkőre, így miután vasárnap este az Everton vendégeként 2-1-re megnyert bajnokin betalált, már elő is került egy mez, amin 700 a mezszám. Ami azonban meglepte a szurkolókat az a tény, hogy a szokásos „Siu” felkiáltással bemutatott ugrás elmaradt a találatot követően.

Saját kárára sütötte el a viccet, amely az Erik ten Hag csapatában található erős köteléket mutatja. Cristiano arról híres, hogy mindig a lehető legjobb kondícióban van, ami hosszú órák kemény munkájának köszönhető a pályán és az edzőteremben. Ehhez azonban az is hozzá tartozik, hogy megfelelő időpontokban elegendő mennyiséget pihen. CR7 Everton elleni gólöröme ezekre a napközi rövid alvással töltött szünetekre utal

– írta a Manchester United hivatalos honlapja.

Ronaldo a 700 gólt 943 klubmérkőzésen szerezte, első alkalommal 2002. október 7-én a lisszaboni Sporting játékosaként volt eredményes a Moreirense elleni portugál bajnokin. A Sporting Lisboa színeiben ötször talált be, a Unitedben karrierje első manchesteri időszakában 118 gólt jegyzett, a mostani második etapjában eddig 26-ot szerzett, a Real Madridban 450, a Juventusban pedig 101 gólig jutott. Csak a bajnoki meccseken elért találatait tekintve 498-nál tart, így ebben a kategóriában is hamarosan elérkezhet az újabb mérföldkőhöz.

A portugál támadó a 2022/23-as szezonban másodszor, a bajnokságban viszont először volt eredményes.

Olvasói sztorik