VIRGINIE LEFOUR / BELGA MAG / Belga via AFP
Nemzetközi foci sport

Két rendőr került kórházba a belga futballhuligánok balhéja után

Az Anderlecht bocsánatot kért szurkolói viselkedése miatt a West Ham United elleni, csütörtöki Konferencia Liga-mérkőzést követően.

A drukkerek egy csoportja fáklyákat gyújtott és székeket dobált a hazai nézőkre a 2-1-es angol sikerrel végződött találkozón.

A rendbontás megfékezésére, a két tábor szétválasztására a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia. Az egyik Anderlecht-szurkoló a pályára is befutott, őt a biztonságiak kapták el. A brüsszeli labdarúgóklub később jelezte: ez a viselkedés elfogadhatatlan.

A klub egyeztet majd a szurkolókkal, mert sem a saját stadionunkban, sem idegenben nem toleráljuk az ilyen magatartást

– mondta az Anderlecht szóvivője, aki hangsúlyozta: határozottan elítélik a történteket.

David Moyes, a negyedik győzelmével már biztos továbbjutó West Ham United vezetőedzője elégedetten nyugtázta a belga fél gyors reagálását, emlékeztetve rá, hogy ma már egyetlen klub sem szeretné, hogy ilyen jellegű cselekményekkel kössék össze a nevét.

A BBC honlapja a rendbontás kapcsán 13 előállított drukkerről számolt be, valamint négy sérült rendőrről, akik közül kettő kórházi kezelésre szorult. Egyiküknek a fejbőrét kellett összevarrni, másikuknak minden valószínűség szerint eltört a csuklója.

A 13 előállított egyike az utóbbi sérülést okozó drukker, tucatnyi társát hivatalos személy elleni bántalmazással gyanúsítják.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!