Anke Waelischmiller / Sven Simon / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP
Nemzetközi foci sport

A katari focivébén vigyázni fognak azokra, akik nagyon lerészegednek

A november 20-án rajtoló katari labdarúgó-világbajnokság szervezői kijózanodásra alkalmas helyeket biztosítanak az ittas drukkerek számára.

Nasszer al-Hater, az előkészületekért és a lebonyolításért felelős testület vezetője a Sky Newsnak adott televíziós interjúban elmondta: vigyázni fognak azokra, akik túlzásba vitték az alkoholfogyasztást.

„Vannak arra vonatkozó tervek, hogy az emberek hol tudnak majd kijózanodni, amennyiben túl sokat ittak” – nyilatkozta al-Hater.

Hozzátette:

jó ötletnek tartja, hogy ilyen esetben biztonságban tudják ezeket a drukkereket, akik így nem jelentenek veszélyt önmagukra vagy másokra.

A labdarúgó vb-k történetében először lesz házigazda olyan ország, amelyben muszlim vallásúak vannak döntő többségben, és ahol szigorúan ellenőrzik az alkoholfogyasztást. Ez eddig ismeretlen kihívást jelent a szervezőknek, hiszen a nemzetközi szövetség, így a vb egyik fő támogatója egy sör világmárka, a szurkolói kultúrának pedig általában része az alkoholfogyasztás.

A katari vb-n a mérkőzések előtt három órával kezdődik és utána egy óráig tart az italárusítás a belépőjeggyel rendelkező drukkerek számára, a meccsek alatt viszont nem lesz lehetőség sörvásárlásra – számolt be szeptemberben a Reuters hírügynökség az erre vonatkozó terveket ismerő belső forrásra hivatkozva.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!