Kristian Skeie - UEFA/UEFA via Getty Images
Nemzetközi foci sport

Három klub magyarázatot vár, miért pocskondiázza a La Liga elnöke őket

A Sevilla, Valencia és Villarreal labdarúgócsapata közösen tett panaszt a La Liga elnöke, Luis Rubiales miatt.

A botrány abból indult, hogy az El Confidencial részleteket közölt a sportvezető édesapjával folytatott WhatsApp-beszélgetéséből, amelyre egy 2020. január 18-i a Real Madrid–Sevilla találkozó során került sor. Ebben Rubiales több megjegyzést is tesz a három klubra, amelyekről világosan közli, hogy ellenszenvesek a számára.

Rubiales édesapjával arról váltott üzenetet, hogy a Villarreal, Sevilla, Valencia trióból melyiket utálják a legjobban. A sevillaiakról beszéltek a legtöbbet, a La Liga elnöke azt írta, hogy a világ legjobbjainak hiszik magukat.

Elfogadhatatlanok azok a beszélgetések, amelyekben ilyen sértődöttséggel, ellenségeskedéssel és arroganciával beszél a három intézményről egy olyan személy, aki ilyen felelősségteljes pozíciót tölt be, és akinek egyformán ügyelnie kell minden spanyol futballklub érdekeire.

A Valencia CF, a Sevilla FC és a Villarreal CF felszólítja Luis Rubialest, hogy javítson ki, és kérjen nyilvánosan bocsánatot a három intézménytől és szurkolóiktól”

– közölte a három egyesület közös kiállásában.

A La Liga még nem reagált az ügyre.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!