Nemzetközi foci

A Liverpoolt is kipipáló Arsenal visszavette a vezetést a PL-ben

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP

Az Arsenal 3-2-re verte a Liverpoolt a Premier League 10. fordulójának rangadóján, és ezzel visszavette a vezetést a tabellán.

Mindössze 58 másodperc telt el a meccsből, amikor már gólt ünnepelhetett a hazai közönség, Ödegaard mélységi passza tökéletes volt Martinellinek, aki nem is hibázta el a ziccert.

A Pool egyenlítéséhez kellett egy szerencsétlen labdaérintés az Arsenal egyik belső védőjétől, Gabrieltől, majd Luis Díaz pontos centerezése, amelyre Núnez érkezettt.

Az első félidő végén öt perc volt a hosszabbítás, és ennek a legvégén még egyszer lecsapott az Arsenal, ezúttal Martinelli szállított zseniális passzt, és Saka volt a befejezőember.

Az 53. percben már ismét döntetlen volt az állás, Diogo Jota passza és Firmino befejezése is elsőrangú volt.

Az utolsó szó mégis az Arsenalé volt, Thiago szabálytalankodott Gabriel Jesusszal szemben, a büntetőt pedig Saka értékesítette, aki először tudott duplázni a Premier League-ben hazai pályán.

21 évesen és 34 naposan ő jutott el az Arsenal-játékosok közül második legfiatalabbként 20 PL-gólig, a rangsor élén Nicolas Anelka áll, akinek ez 20 évesen és 41 naposan jött össze.

Az Arsenal az 1947-1948-as, a 2004-2005-ös és a 2007-2008-as idény után negyedszer rajtolt úgy, hogy az első kilenc bajnokijából legalább nyolcat megnyert.

Premier League, 10. forduló:

Arsenal – Liverpool 3-2 (2-1)
Crystal Palace – Leeds United 2-1 (1-1)
West Ham United – Fulham 3-1 (1-1)

Olvasói sztorik