Nemzetközi foci

Casillas magyarázatot adott a coming outos posztjára

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

„Reméltem, tisztelsz. Meleg vagyok” – írta ki Iker Casillas vasárnap kora délután a Twitter-oldalára. A közösségi médiában futótűzként terjedt a hír, de a bejelentést kissé gyanússá tette, hogy az egykori Real Madrid kapus válogatottbeli csapattársa, Carles Puyol azt kommentelte a bejegyzéshez, hogy: „Itt az ideje, hogy elmondjuk a történetünket, Iker”.

Kapcsolódó
Casillas kiírta, hogy meleg, majd törölte a bejegyzést
A coming outhoz válogatottbeli csapattársa, Puyol is kommentelt egy vallomással felérő mondatot, de a spanyol média szerint a korábbi kapus valójában a bulvárlapok pletykáit unta meg.

A spanyol lapok úgy vélték, szó sem volt coming outról, hanem Casillas csak azt próbálta jelezni, betelt a pohár nála, hogy a bulvármédia folyton összeboronálja valakivel, mióta tavaly márciusban véget ért a házassága Sara Carboneróval, akitől két gyereke is született.

A Twitter-bejegyzést később törölték, majd a világ- és kétszeres Európa-bajnok, háromszoros BL-győztes és ötszörös spanyol bajnok Casillas egy újabb posztban adott magyarázatot a történtekre.

„Feltörték a fiókom. Szerencsére minden rendben. Elnézést kérek minden követőmtől, és természetesen az LMBT-közösségtől” – állt a legfrissebb bejegyzésben.

A BBC azt írja, mielőtt az eredeti bejegyzést törölték volna, a homoszexualitását tavaly felvállaló ausztrál focista, Josh Cavallo kritizálta Casillast és Puyolt, amiért viccet csinálnak a coming outból.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik