Nemzetközi foci

Coming outolt Jake Daniels, a Blackpool 17 éves csatára

Sky News
Sky News

Innterjút adott a Sky Sport Newsnak az angol másodosztályban szereplő Blackpool FC 17 éves támadója, Jake Daniels. A fiatal játékos idén abszolválta első hivatalos felnőtt meccsét az angol csapatban, most mégsem a sportteljesítménye került fókuszba.

Az interjú során Daniels coming outolt, ezzel a brit labdarúgás történetének második nyíltan meleg profi futballistája lett.

A beszélgetés elején a játékos elmondta, sokáig vívódott azon, hogy el merje-e mondani az igazságot, mivel profi futballista akart lenni. Ezt mára elérte, ám még így sem volt biztos magában. Rajta kívül a sajtó csak az ausztrál Aledaide United játékosáról, Josh Cavallóról írt, ő tavaly vállalta fel homoszexualitását, a futball közvetlen élvonalában azonban még senki nem állt elő hasonlóval. Daniels végül úgy döntött, nem vár a visszavonulásáig, hanem most kiáll a nyilvánosság elé.

Tudtam, hogy hosszú hazudozáshoz vezetne, nem lehetek majd önmagam, nem élhetem azt az életet, amit szeretnék. Amióta elmondtam a családomnak és a csapattársaimnak, az az időszak, amikor mindent túlgondoltam, és állandóan stresszeltem, megszűnt

– mondta Daniels, aki reméli, példája segít majd a hasonló helyzetben őrlődő társainak, hogy fel merjék vállalni önmagukat.

Daniels előtt Justin Fashanu volt az egyetlen profi, aki coming outolt, még  1990-ben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik