Valerio Pennicino - UEFA/UEFA via Getty Images
Nemzetközi foci sport

Kirúgták az edzőt, de még aznap bejelentették a helyettesét is

A spanyol élvonalbeli Sevilla csütörtökön bejelentette, hogy Jorge Sampaoli veszi át a csapatot.

Már a szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt hallani lehetett róla, hogy Julen Lopetegui napjai meg vannak számlálva a csapat élén, a 4-1-es vereség pedig nem sok okot adott arra, hogy elkerülje szomorú sorsát a szakember. Egyébként sem igazán meglepő a döntés, a jelenlegi idényben a Sevilla öt pontot gyűjtve a 17. helyen áll a bajnokságban, a BL-csoportjában pedig 1 pontot szerzett.

Kapcsolódó
Mindenki tudta, hogy ki fogják rúgni, így is lett, de máris lehet új csapata
A Dortmund elleni 1-4-gyel búcsúzott az EL-győztes edző a Sevillától.

Sampaoli 1991-től sokáig Argentínában dolgozott, majd 2012-től 2016-ig a chilei válogatott szövetségi kapitánya volt. Ezt követően lett először a Sevilla trénere, majd kinevezték az argentin válogatott élére, onnan viszont 2018-ban távozott és Brazíliában folytatta edzői karrierjét a Santos, valamint azután az Atlético Mineiro klubjainál. Legutóbb a francia élvonalban szereplő Olympique Marseille együttesét irányította 2021 februárja óta.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!