Nemzetközi foci bajnokok ligája

Meg vannak számlálva az órái, de még behúzza a BL-csatát

CRISTINA QUICLER / AFP
CRISTINA QUICLER / AFP

Elég furcsa helyzetben van Julen Lopetegui, a Sevilla labdarúgócsapatának edzője, aki szerdán úgy ül le a kispadra a Borussia Dortmund elleni mérkőzésen, hogy állítólag tudja, akármi is lesz az eredmény, az lesz az utolsó mérkőzése jelenlegi klubjánál.

Kapcsolódó
Ritkán látni ilyen bakiparádét, igazi horrorestéje volt a Sporting kapusának
Antonio Adán mindent elkövetett, hogy csapata sima vereséget szenvedjen a BL-ben.

Az 56 éves szakember, aki korábban dolgozott a Porto és, a Real Madrid csapatánál, illetve a spanyol válogatott élén is, 2019 nyarán foglalja el jelenlegi helyét, az elmúlt három év mindegyikében Bajnokok Ligája-szerepléshez segítette a sevillaiakat (három bajnoki negyedik hellyel), és 2019-20-ban megnyerte az Európa Ligát is.

Az idei szezonban azonban semmi sem akar összejönni, a Sevilla a bajnokságban hét forduló alatt 5 pontot gyűjtött és mindössze a 17. helyen áll, míg a BL-ben egy Manchester City elleni súlyos, hazai 4-0-s vereség és egy koppenhágai gól nélküli döntetlen áll a neve mellett.

A Marca szerint az a faramuci helyet állt elő, hogy a szakember napjai meg vannak számlálva, a klub vezetése ugyanis már megegyezett az utódjával. Azonban a korábbi chilei és argentin kapitány, Jorge Sampaoli (aki 2016 júniusa és 2017 májusa között dolgozott Sevillában is) csak csütörtökön érkezik Spanyolországba, azaz a szerdai meccsen még Lopeteguinek kell lehoznia.

Sampaoli a hírek szerint két évre ír alá és szombaton, az Athletic Bilbao ellen mutatkozik be.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik