Nemzetközi foci bajnokok ligája

Ritkán látni ilyen bakiparádét, igazi horrorestéje volt a Sporting kapusának

Amikor 2018. május 26-án a Real Madrid 3-1-re legyőzte a Liverpoolt a Bajnokok Ligája döntőjében, nem hittük volna, hogy a közeljövőben láthatunk még olyan gyenge kapusteljesítményt, amit azon az estén Loris Karius produkált. Az angolok német kapusa ugyanis két gólban is főszerepet vállalt, előbb Karim Benzema lábára dobta a labdát, majd bevédte Gareth Bale lövését.

Kapcsolódó
Egy félidő alatt kiütötte cseh riválisát a Bayern
És ennek az eredménynek még örülhetett is a Plzen.

Kedd este méltó követőt kapott a 35 éves spanyol kapus, Antonio Adán személyében, aki tíz perc alatt lenullázta magát és megverette csapatát, a Sportingot.

Pedig a portugálok nagyszerűen kezdték a mérkőzést Marseille-ben, hiszen egy perc sem telt el, amikor Francisco Trincao találatával vezetést szerzett. (0-1).

A 13. percben aztán jött Adán első hibája: a hazagurított labdát az ötösről szerette volna játékba hozni, de éppen a zavaró csatárt, Alexis Sánchezt találta el, akinek lábáról a jobb sarokba vánszorgott a labda (1-1).

Mindössze három perc telt el, amikor a kapus előrerúgott labdája a saját térfelén hazai játékost, Mateo Guendouzit talált meg, a gyors kontra végén Amine Harit már a Marseille-t juttatta előnyhöz (2-1).

A teljesen megzavarodott kapus a 23. percben tette fel a koronát teljesítményére, amikor marseille-i kollégája, Pau Lopez előreívelésére rosszul jött ki, Nuno Tavares megpróbálta elfejelni a labdát felette, ám Adán a 16-oson kívül kézzel beleütött – jogosan kapott piros lapot.

A hazaiak végül 4-1-re győztek, és megszerezték első pontjaikat a csoportban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik