Nemzetközi foci

Mindenki tudta, hogy ki fogják rúgni, így is lett, de máris lehet új csapata

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Menesztették posztjáról Julen Lopeteguit, a Sevilla labdarúgócsapatának vezetőedzőjét.

A csapat messze a várakozások alatt teljesített eddig az idényben: a spanyol bajnokságban hét forduló alatt öt pontot gyűjtve a 17. helyen áll. A Bajnokok Ligájában pedig három csoportmérkőzés alatt úgy szerzett egy pontot, hogy egy rúgott gólja mellett nyolcat kapott. Idei tíz tétmeccséből csupán egyet tudott megnyerni.

A spanyol élvonallal foglalkozó Laligaexpert.com szakportál már egy hete jelezte: inog a kispad a Sevillát 2019 óta irányító 56 éves baszk szakember alatt, márpedig azóta hazai pályán bajnokin szombaton az Atlético Madridtól (0-2), majd a BL-ben szerdán a Borussia Dortmundtól (1-4) kapott ki.

Kapcsolódó
Meg vannak számlálva az órái, de még behúzza a BL-csatát
Julen Lopetegui úgy irányítja a Sevillát szerdán, hogy tudja, ez lesz az utolsó meccse.

A Sevilla ezek után jelentette be Lopetegui menesztését, akit – spanyol médiaértesülések szerint – a legutóbb a Marseille-t irányító Jorge Sampaoli pótolhat.

Lopetegui 2016-tól 2018 nyárig a spanyol válogatott szövetségi kapitánya volt, majd viharos körülmények között távozott, mivel közvetlenül a világbajnokság előtt a Real Madrid bejelentette, hogy a következő idénytől a madridiakat irányítja. Emiatt a spanyol szövetség két nappal a torna rajtja előtt menesztette. Lopetegui aztán mindössze néhány hónapig volt a fővárosiak vezetőedzője, ugyanis a gyenge eredmények miatt már 2018 októberében menesztették. Ezt követően 2019 júniusában nevezték ki a Sevilla élére, mellyel Európa Ligát nyert és háromszor egymás után negyedik helyig vezette csapatát a La Ligában.

Úgy tűnik, az edző nem sokáig marad majd munka nélkül, mivel ő a jelölt a Premier League-ben szereplő Wolverhampton kispadjára.

Olvasói sztorik